Här är vinnarna i årets pepparkakstävling 2021.

Bagare: Outer Space arkitekter, Fredrik Matz, Maja Vidarsson, Joachim Vemmerstad, Sam Keshavarz. Juryns motivering: "Den färgrika maten lyser i klar kontrast mot den vita duken och vi känner igen julskinkan, osten och dopp i grytan. Man kan riktigt höra ljudet av tallrikar som går i kras och figurer som böjer sig och faller. Här står ett julkalas att beskåda med en detaljrikedom man inte kan sluta fascineras av."
Media use
Cred: Viktoria Garvare. Bagare: Beatrice von Treskow Kjellegård och Danielle Kjellegård. Juryns motivering: Äntligen får vi gå på bio tillsammans! Ni har en hög estetiska nivå och har byggt ett väldigt fint bidrag!
Media use
Bagare: Sandra Karlsson. Juryns motivering: Här får vi ta del av en ögonblicksbild av den perfekta julidyllen. En bagare vars verk lider mot jul och som viskar om stundande gemenskap. Ett bidrag som värmer med sin kreativa och kärleksfulla längtan till en värld där vi kan umgås utan hinder.
Media use
Bagare: Elle & Franz Emami. Juryns motivering: Det kan aldrig bli för många björnar – det är juryn överens om. Bidraget är rationellt, sakligt och väl genomfört så det blir ljuvligt att beskåda från alla håll. Äntligen får vi gå på fotboll tillsammans igen!
Media use
Bagare: Beatrice von Schilcher. Juryns motivering: Äntligen får vi gå på bio tillsammans! Ni har en hög estetiska nivå och har byggt ett väldigt fint bidrag!
Media use
Bagare: Ulrika Carlstedt Jönsson. Juryns motivering: För ett fint hantverk och en imponerande kreativ höjd. En inspirerande sammansättning dockor med en hög detaljrikedom som imponerat stort.
Media use
TP Förskolor, Åsögatan 109, avdelningen Skorpan. Juryns motivering: Fyra pedagoger; några med svallande hår och hårspänne; tar hand om små barn i galonkläder! Barnen hyllar sitt torn på Söder som kröns av drömmar. Här blev proportionerna till och med bättre än i verkligheten. En fin tolkning av temat i glada färger och en hyllning till sin plats i staden.
Media use
Förskolelärare Helena Börjesson. Hemliga agenterna på Näsets förskola 5-åringar. Juryns motivering: Extra med färg, mönster och glädje i denna blandning av hus och berg. Allt ser så gott ut! Bilder och mönster i med en fantastiskt stor detaljrikedom. Det är stort, det är överflöd – här kan man aldrig få för mycket av det goda.
Media use
Bagare: Linda Högberg Andersson. Juryns motivering: En imponerande konstruktion av prefabricerade element med en väldigt fin ihopsättning på ett grid. Repetitivt med perfektion, det här verket gör att vi vill gå in och uppleva arkitektur på riktigt. Stor eloge!
Media use
Bagare: Melina Ellvin. Juryns motivering: Elegant tänkt och väl genomfört med fina detaljer i allt från de små figurerna till husets fantastiska fönster. En högtid, en gemenskap och ett övergripande lugn tillsammans i en fascinerande skala. Vi kan nästan höra orgelmusiken.
Media use
Annika Sörnäs, Vinnare publikens pris ”På spåret igen! Sedan 1800-talet har tåget fört oss människor tillsammans.” Verket är bakat utifrån historiska bilder på nätet.
Media use
Alla andra som bakar. Första pris. Bagare: Anna Olofsson, Cecilia Clarving, Sanna Livijn Wexell. "Detta bidrag sticker ut i sitt unika färgval och besitter en originalitet vi sällan beskådat. Det är massivt och samtidigt transparent. Det förförande sagolika möter det farliga spetsiga gjort av draget socker – och det ser så gott ut!"
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use
Annika Sörnäs, Vinnare publikens pris ”På spåret igen! Sedan 1800-talet har tåget fört oss människor tillsammans.” Verket är bakat utifrån historiska bilder på nätet. Cred: Viktoria Garvare.
Media use
Annika Sörnäs vann publikens hjärta och fick flest röst röster i årets pepparkakshustävling. Annika bakade en historisk tågstation från Råbäck efter att ha googlat fram bilder på nätet. Cred Viktoria Garvare.
Media use
Annika Sörnäs vann publikens pris. Bakade Råbäcks tågstation utifrån historiska bilder på nätet. Cred: Annika Sörnäs.
Media use
Annika Sörnäs vann publikens pris. Bakade Råbäcks tågstation utifrån historiska bilder på nätet. Cred: Annika Sörnäs.
Media use
Media use
Media use
Media use
Media use