2010-11-30 13:37Pressmeddelande

Välkommen på pressvisning av Pepparkakshus 2010

Tid: Onsdag 1 dec kl 9.45
Plats: Arkitekturmuseet, Entré Excersisplan

O.S.A: press@arkitekturmuseet.se

Onsdag 1 dec öppnar Arkitekturmuseets årliga tävling och utställning av Pepparkakshus 2010. Utställningen äger i år rum för 20:e gången och detta jubileumsår satsar vi stort och ställer ut alla tävlingsbidrag i stora salen!

Årets tema handlar om något som är centralt för alla människor: Vad är hemma för mig? Under helgen 26-28 november strömmade folk till museet för att lämna sina pepparkaksbyggen. Allt från skolklasser till arkitekter och fantastiskt kreativa hemmabakare har gjort sina olika tolkningar av temat: ”Jag är hemma nu! Om att vara hemmastadd eller rotlös”.

Förutom att det är en uppmaning till pepparkaksbagarna låter vi hem-temat gestalta sig i utställningsscenografin och samarbetar med Stockholms Stadsmission och deras årliga insamlingskampanj för de som inte har ett hem. På temat hemlöshet gör de en liten pepparkaksutställning där arkitekten Eva
Grane istället för hus, ritat symboler för hemlöshet som sedan bakats av Årets konditor Roy Fares.

En jury kommer att utse en vinnare i varje kategori: Arkitekter och bagare, Barn upp till 12 år, Alla andra som bakar. Mellan den 1 och 10 dec kan alla vara med och rösta fram besökarnas favorit.

Årets jury kommer att finnas på plats i samband med pressvisningen och består av: Lena Rahoult, (Arkitekturmuseets chef), Jan Hedh (chokladexpert, konditormästare m m), Rahid Lestaric (arkitekt, vinnare av Guldstolen 2010), Sandra Axell (Stockholms Stadsmission), Lena Josefsson (ordf Moderna Museets vänner)

Mer info om temat och tävlingen: http://www.arkitekturmuseet.se/utstallningar/pepparkakshus‐2010/

Pressbilder av bidragen kommer på: http://www.arkitekturmuseet.se/pressrum/pepparkakshus-2010/

Presskontakt Arkitekturmuseet: Åsa Svensson, 08-587 207 07, 073-27 33 600
asa.svensson@arkitekturmuseet.se

Kontakt Stockholms Stadsmission: Yvonne Borg, Informationschef, 070-4580966,
yvonne.borg@stadsmissionen.se


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman