2008-06-19 12:44Pressmeddelande

SANDCITY 17 juni-14 september

SANDCITY
17 juni-14 september, 2008

I sommar visar Arkitekturmuseet konstnären Jenny Berntssons dokumentation från hennes resor till olika stränder där hon byggt sandstäder. Syftet med projektet är att ta reda på hur miljön runt omkring oss påverkar det som byggs och människorna som vistas där. Jenny Berntsson har bland annat besökt två platser som är varandras motpoler: Tätbefolkade Indien och folktomma Island. Hon arbetar med platsspecifik konst, konst som är skapad för den plats där den står.

På varje plats har Jenny Berntsson modulerat och gjutet formar av byggnadsverk som är betydande för den aktuella staden. Hon har valt att jobba i sand eftersom sandskulpturerna har ett förlopp av nedbrytning i sig och skulpturerna bara finns under en viss tid. Ingreppet i platsen är tillfälligt och påverkar bara platsen för stunden.

Utställningen består av film, bildspel och fotografier.

I samband med utställningen har museet låtit bygga en jättesandlåda i trädgården. Den är ritad och uppförd av Lasse E. Jonsson/Dekobateau och har formen av Skeppsholmen och Kastellholmen. Under sommaren kommer alla besökare kunna bygga sandstäder inspirerade av Jenny Berntssons konst. Under perioden 17 juni-25 juli pågår lovverksamheten tisdagar-fredagar, kl 13-15 då barn och unga under ledning av pedagog bygger sandstäder med hjälp av Jenny Berntssons formar.


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman