2019-11-15 09:31Pressmeddelande

Pressvisning 28 nov. Årets hetaste pepparkakshusutställning öppnar.

Pressvisning av årets hetaste pepparkakshusutställning. 28 nov kl.9.00-10.00. Cred. Viktoria Garvare.Pressvisning av årets hetaste pepparkakshusutställning. 28 nov kl.9.00-10.00. Cred. Viktoria Garvare.

Pressvisning av årets hetaste pepparkakshusutställning. Årets tema är Hett.

28 november kl.9-10. Frida Leijon, jurymedlem och konditor med en rad många utmärkelser, ger sina bästa husknep för ett lyckat pepparkakshusbak.

O.S.A. senast 27 nov och pressfrågor: maria.ostman@arkdes.se 073-273 36 00.

Utställningen visas mellan 29 nov – 5 jan. Fri entré.

Om utställningen och tävlingen:
Pepparkakshus 2019 är en annorlunda och väldoftande utställning med fantasifulla pepparkakshus. Det är också en tävling där barn, unga, vuxna, amatörer och proffs tävlar sida vid sida. I år uppmanar ArkDes alla pepparkakshusbagare att baka det ni tycker är HETT. Vad tänker du när du hör det ordet? Tänker du på heta trender eller tropiska länder? Skogsbränder eller solstränder? Vi önskar oss minst 100 heta tolkningar på årets tema, och påminner om att ladda brandvarnaren med fräscha batterier och ställa ugnsklockan på max 7 minuter!

Lite datum att ha koll på:
Publiken lämnar in sina bidrag. 22-24 nov.
Utställningen öppnar för publik 29 nov kl.10.00.
Prisutdelning 15 dec kl.13.00.

De tävlande delas in i de tre vanliga kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

En jury utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben. Dessutom delar huvudsponsorn Elon ut ett specialpris.

Årets jury:

Elsa Billgren – vintageentreprenör och bloggare
Frida Leijon – konditor
Tor Lindstrand – arkitekt
Svante Öquist  – frilansjournalist och bloggare

 

Tidigare bidrag. Cred: Viktoria Garvare.

Tidigare bidrag. Cred: Viktoria Garvare.

 

- Det som gör pepparkakshusutställningen så fantastisk är den demokratiska aspekten – vi tar emot och ställer ut precis alla bidrag. Förskolornas och de professionella arkitekternas drömkåkar står sida vid sida, och det roliga är att det ibland kan vara svårt att se vem som gjort vad. Jag ser så mycket fram emot att se årets bidrag och känner mig väldigt förväntansfull inför årets spännande tema, ”Hett”, säger Halla Sigurdardóttir, producent på ArkDes.

Huvudsponsor: Elon

 

 

 Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman