2021-11-16 07:14Pressmeddelande

Pressvisning 25 nov. Årets pepparkakshustävling öppnar på temat "tillsammans".

Bidrag från tidigare år. Cred: Matti Östling och Viktoria Garvare.Bidrag från tidigare år. Cred: Matti Östling och Viktoria Garvare.

Pepparkakshus 2021 är en väldoftande utställning med fantasifulla pepparkakshus. Det är också en tävling där barn, unga, vuxna, amatörer och proffs bygger och skapar sida vid sida. För att åter välkomna alla besökare till museets stora jultradition har museet valt temat ”tillsammans”.

PRESSVISNING.

25 november kl.9.00.

OSA. maria.ostman@arkdes.se 073-273 36 00.

Adress: ArkDes, Skeppsholmen. 

Bidrag från tidigare år. Cred: Viktoria Garvare.

Årets tema: Tillsammans

Visst går det mesta mycket lättare när vi hjälps åt? Att bygga pepparkakshus brukar till exempel vara enklast att göra tillsammans. Kanske saknade du någon förra året, när det var svårare att ses. Vad längtar du efter nu, när vi alla kan börja umgås igen som vanligt? Vad förknippar du med ordet tillsammans? Vi längtar i alla fall efter att träffa er igen, vi längtar efter att se era pepparkakshus, och efter att vara tillsammans igen på museet. 

De tävlande delas in i de tre vanliga kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

En jury utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten kan rösta via webben eller sin telefon.

Utställningen visas mellan 26 nov – 9 jan. Fri entré.

 

 

 

 Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman