2008-01-29 15:48Pressmeddelande

Pressinbjudan: "Don´t forget to play"

”Don´t forget to play”
Alvar Aalto designer och arkitekt
6 februari — 17 februari 2008

Arkitekturmuseet och Artek presenterar en utställning vilken bygger på lekfullhet och hållbarhet. Utställningen, “Don´t forget to play”, firar att Alvar Aalto skulle ha fyllt 110 år och dessutom taburettens 75 års dag. Utställningen är en interaktiv och levande installation skapad av den finländska arkitekten Ilkka Suppanen. Utställningen visar Alvar Aaltos inspiration: barnens kreativitet och möblernas hållbarhet i både stil och produktion.

Utställningen, ”Don´t forget to play”, är en pågående konstnärlig process där små och stora barn kan mötas. De kommer att spela en mycket viktig roll under utställningens utveckling. Aalto stolar och taburetter kommer att bemålas under tiden utställningen byggs och öppnas. Taburetten som
skapades av Alvar Aalto på 1930-talet är idag en världskänd klassiker. Stolen med dess unika L-ben är utställningens utgångspunkt. För att fira taburettens 75-års dag lanserar Artek en ny kollektion i de primära färgerna rött, gult och blått. Färgerna skall symbolisera en ny kreativ era.

PRESSVISNING
Den 6 feb. öppnar dessutom ”Träets dimensioner” Alvar Aalto på museet och pressvisning för dessa två utställningar kommer att hållas samtidigt.
DAG onsdag 6 feb
TID kl 11.00 Träets dimensioner
(För mer info. se separat pressbrev på hemsidan)
kl 11:30 ”Don´t forget to play”
kl 12:00 Lunch
O.S.A. 4 feb till press@arkitekturmuseet.se
ÖVRIG INFORMATION:
Fotografier och övrig information: w ww.arkitekturmuseet.se/pressrum
Användarnamn: media
Lösenord: media
För mer information kontakta Lisen Garback,
lisen.garback@arkitekturmuseet.se


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman