2016-11-28 15:27Pressmeddelande

Pepparkakshus 2016. Öppnar 1 december.

null

Pepparkakshus 2016. Öppnar 1 december.

I helgen har 163 pepparkakshus lämnats in av skolklasser, familjer, arkitekter, formgivare och kreativa hemmabagare till ArkDes årliga pepparkakshustävling. Utställningen öppnar 1 december. Fri entré. 

Årets tema är ”HEMligheter” och alla bagare har uppmanats att ta fram sin skaparlust och med hjälp av pepparkaksdeg designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer. Tävlingen, som är öppen för alla, är ett populärt arrangemang som samlar deltagare från olika generationer och yrkesgrupper.

Årets samarbetspartner är Eklund Stockholm New York och utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarar mot temat koras en vinnare i kategorierna:

- Arkitekter, formgivare och bagare.
- Upp till 12 år.
- Alla andra som bakar.

Utställningen är en av få som är sant interaktiva och där publiken är medskapande. Att skapa en byggnad av pepparkaksdeg är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten.

Prisutdelning: 18 dec kl. 13.30. Fri entré.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 1 och 13 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se

Pepparkakshus 2016 presenteras i samarbete med Eklund Stockholm New York.

Jury Pepparkakshus 2016:
Bea Szenfeld, modedesigner
Gabriel di Grado, Årets bagare 2015
Liz Agneskog, arkitekt, Utopia
Kerstin Brunnberg, journalist, tidigare chef på
Sveriges Radio och t.f. överintendent på ArkDes

Utställningen visas på ArkDes mellan 1 december 2016 till 8 januari 2017. Fri entré. 

Vill du ha tips inför årets bak. Läs intervjun med förra årets vinnare här: http://www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2016/baka-som-en-vinnare

Foto: Matti Östling och Victoria Garvare. Bilder: Tidigare bidrag i pepparkakshustävlingen. Årets bidrag blir officiella den 1 december.

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman