2016-11-23 08:25Pressmeddelande

Pepparkakshus 2016. Öppnar 1 dec. Inlämning 25-27 nov.

null

Temat för ArkDes Pepparkakshusutställning 2016 är HEMligheter. Bär du på hemliga idéer på hus, stadsrum, möbler eller inredningar? I bostadens vinklar och vrår speglas våra mest personliga och egensinniga HEMligheter. Inlämning 25–27 november. Utställningen öppnar 1 december.

På temat ”HEMligheter” uppmanas alla bagare att ta fram sin skaparlust och med hjälp av pepparkaksdeg designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer. Alla är välkomna att delta i tävlingen och utställningen som lockar en stor publik. Fri entré.

Årets samarbetspartner är Eklund Stockholm New York och utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarar mot temat koras en vinnare i kategorierna:

- Arkitekter, formgivare och bagare.
- Upp till 12 år.
- Alla andra som bakar.

ArkDes utmanar hela landet i Sverigebaket. 
Kiruna? Göteborg? Visby? Hela landet flödar av kreativa bagare. Var med och tävla i den digitala webbkategorin Sverigebaket. Ladda upp en bild på ditt bidrag via www.arkdes.se den 25–27 nov.

Alla är välkomna att delta i tävlingen där barn, unga och vuxnas skapelser visas sida vid sida. Pepparkakshus är ett populärt arrangemang som samlar deltagande från alla generationer och utställningen är en av få som är sant interaktiva där publiken är medskapande.

Att skapa en byggnad av pepparkaksdeg är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten.

Prisutdelning: 18 dec kl. 13.30. Fri entré.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 1 och 13 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se

Jury:

Bea Szenfeld, modedesigner 
Gabriel di Grado, Årets bagare 2015
Liz Agneskog, arkitekt, Utopia
Kerstin Brunnberg, journalist, tidigare chef på Sveriges Radio och t.f. överintendent på ArkDes.

Alla bidrag kommer att ställas ut på ArkDes mellan 1 december – 8 januari 2016. Fri entré.

Vill du ha tips inför årets bak. Läs intervjun med förra årets vinnare här: http://www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2016/baka-som-en-vinnare

Att frakta pepparkakshus är inte en självklarhet. Inlämningshelgen den 25-27 november ger bra foto och intervjumöjligheter för media. Här finns många spännande berättelser och tips om hur bagarna lyckas med den stora konsten att år från år frakta sina ömtåliga hus hela vägen till tävlingens inlämning.

I samarbete med Eklund Stockholm New York.

För intervjuer och mer information:

Maria Östman, press ArkDes, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.

Foto: Matti Östling och Victoria Garvare.

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman