2016-11-09 11:51Pressmeddelande

Pepparkakshus 2016. Här är årets tema! Börja baka!

null

Temat för ArkDes Pepparkakshusutställning 2016 är HEMligheter. Bär du på hemliga idéer på hus, stadsrum, möbler eller inredningar? I bostadens vinklar och vrår speglas våra mest personliga och egensinniga HEMligheter. Inlämning 25–27 november. Utställningen öppnar 1 december.

På temat ”HEMligheter” uppmanas alla bagare att ta fram sin skaparlust och med hjälp av pepparkaksdeg designa sina innersta hemligheter och hemliga boendeformer. Alla är välkomna att delta i tävlingen och utställningen som lockar en stor publik. Fri entré.

ArkDes utmanar hela landet i Sverigebaket
Kiruna? Göteborg? Visby? Hela landet flödar av kreativa bagare. Var med och tävla i den digitala webbkategorin Sverigebaket. Ladda upp en bild på ditt bidrag via www.arkdes.se den 25–27 nov. 

Alla är välkomna att delta i tävlingen där barn, unga och vuxnas skapelser visas sida vid sida. Pepparkakshus är ett populärt arrangemang som samlar deltagande från alla generationer och utställningen är en av få som är sant interaktiva där publiken är medskapande.

Att skapa en byggnad av pepparkaksdeg är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten. Utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur bakverket svarade mot temat koras en vinnare i kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

Prisutdelning: 18 dec kl. 13.30. Fri entré.

En jury utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 1 och 13 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se. Alla bidrag kommer att ställas ut på ArkDes mellan 1 december – 8 januari. Fri entré.

Vill du ha tips inför årets bak. Läs intervjun med förra årets vinnare av publikens pris här: http://www.arkdes.se/articles/pepparkakshus-2016/baka-som-en-vinnare

Att frakta pepparkakshus är inte en självklarhet.
Inlämningshelgen den 25-27 november ger bra foto och intervjumöjligheter för media. Här finns många spännande berättelser och tips om hur bagarna lyckas med den stora konsten att år efter år frakta sina ömtåliga hus hela vägen till tävlingens inlämning.

För mer information: Maria Östman, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.

Foto: Matti Östling och Victoria Garvare.

Utställningen stöds av: Eklund Stockholm New York.

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
KartaOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman