2014-12-18 10:45Pressmeddelande

Pepparkakshus 2014 – på lördag den 20/12 kl.15.00 koras vinnarna

null

Rekordmånga bidrag och mycket hög kvalitet på verken: Årets jury och publik hade ingen lätt uppgift framför sig. Den 20 december kl 15.00 är det dags att kora vinnarna. På temat ”Rum för alla” har alla uppmanats att släppa loss sin kreativitet kring stadens rum och bygga hållbara lösningar för framtiden.

De tävlande har delats in i tre kategorier: Upp till 12 år, Alla andra som bakar samt Arkitekter, formgivare och bagare. Unikt för i år är specialpriset Årets konstruktion som delas ut av årets samarbetspartner Skanska.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten mellan den 3 och 14 december har röstat antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben på www.arkdes.se

Alla bidrag visas fram till och med den 7 januari. Fri entré till utställningen och prisutdelningen.

Prisutdelningen erbjuder bra fotomöjligheter för media:

Kontakt: Maria Östman 073-273 36 00. maria.ostman@arkdes.se

Årets jury:

Sébastien Boudet har lång erfarenhet av bakning som bagare och konditor samt jurymedlem i Dessertmästarna i Kanal 5. Om någon kan baka pepparkakshus är det Sébastien!

Dilsa Demirbag Sten är författare och journalist, hon är engagerad i frågor som rör bland annat integration och kvinnors rättigheter vilket passar utmärkt för årets tema ”Rum för alla”. Dilsa skriver bland annat i Expressen och Dagens Nyheter och är verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

Lotta Kühlhorn är formgivare, författare och illustratör. Lotta skapar härliga mönster och har ett gott öga för estetiken av pepparkakshusen. I hennes nya bok ”Lottas jul” har hon med ett gökur i pepparkaka.

Nomi Demirbag-Sten är juryns barnrepresentant och kommer att titta på bidragens lekfullhet och kreativitet.

Alexandra Laurén är regionchef på Skanska Nya Hem Stockholm. Boendemiljöer och stadsplanering ligger Alexandra varmt om hjärtat. Alexandra är även utbildad konstruktör och är expert på hur man konstruerar en byggnad.

Gustaf Karlsson är arkitekt på EldingOscarsson som skapar arkitektur lokalt och internationellt. Gustaf kommer ha ett extra öga för pepparkakshusens arkitektur och utformning. Han är dessutom tidigare vinnare i pepparkakshustävlingen.

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängt


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman