2014-11-28 14:55Pressmeddelande

Pepparkakshus 2014. Nu börjar inlämningen!

null

Nu börjar julen närma sig och idag börjar inlämningen av alla bidrag till årets pepparkakshustävling! Proffs som amatörer, alla är välkomna att baka på årets tema ”Rum för alla”. Här är juryn för pepparkakshustävlingen 2014.

Årets jury:

Sébastien Boudet har lång erfarenhet av bakning som bagare och konditor samt jurymedlem i Dessertmästarna i Kanal 5. Om någon kan baka pepparkakshus är det Sébastien!

Dilsa Demirbag Sten är författare och journalist, hon är engagerad i frågor som rör bland annat integration och kvinnors rättigheter vilket passar utmärkt för årets tema ”Rum för alla”. Dilsa skriver bland annat i Expressen och Dagens nyheter och är verksamhetsansvarig på Berättarministeriet. 

Lotta Kühlhorn är formgivare, författare och illustratör. Lotta skapar härliga mönster och har ett gott öga för estetiken av pepparkakshusen. I hennes nya bok ”Lottas jul” har hon med ett gökur i pepparkaka.

Nomi Demirbag-Sten är juryns barnrepresentant och kommer att titta på bidragens lekfullhet och kreativitet. 

Alexandra Laurén är regionchef på Skanska Nya Hem Stockholm. Boendemiljöer och stadsplanering ligger Alexandra varmt om hjärtat. Alexandra är även utbildad konstruktör och är expert på hur man konstruerar en byggnad.

Gustaf Karlsson är arkitekt på EldingOscarsson som skapar arkitektur lokalt och internationellt. Gustaf kommer ha ett extra öga för pepparkakshusens arkitektur och utformning. Han är dessutom tidigare vinnare i pepparkakstävlingen.

Årets jury utser en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten mellan den 3 och 14 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se. Unikt för i år är specialpriset Årets konstruktion som delas ut av årets samarbetspartner Skanska. Alla bidrag kommer att visas i utställningen som pågår mellan den 3 dec – 7 januari. Fri entré.

Foto- och intervjumöjligheter för media: 


Inlämningshelgen 28-30 nov erbjuder bra fotomöjligheter för media.

Pressmöte: Öppningsdagen den 3 december 10.30

Kontakt och O.S.A : Maria Östman 073-273 36 00. maria.ostman@arkdes.se

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängt


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman