2014-11-20 15:04Pressmeddelande

​Pepparkakshus 2014 – dags att lämna in sitt bidrag

null

Pepparkakshus 2014  – dags att lämna in sitt bidrag   

Den 28-30 november är det dags för alla skolklasser, familjer, arkitekter, formgivare, bagare och kreativa hemmabagare att lämna in sina bidrag till årets Pepparkakshustävling på ArkDes (Arkitektur- och designcentrum). På temat ”Rum för alla” har alla uppmanats att släppa loss sin kreativitet kring stadens rum och bygga hållbara lösningar för framtiden.

Vill du ha inspiration inför julbaket? Då ska du besöka årets pepparkaksutställning som öppnar på ArkDes (Arkitektur- och designcentrum) den 3 dec kl. 10.00. Tillsammans med vår samarbetspartner Skanska har vi ställt frågan till pepparkaksbyggarna: 
Hur ska vi bygga så att alla får möjlighet att bo och leva tillsammans? Vilka rum behövs för att barn, unga, vuxna och gamla ska leva och samexistera i staden? Finns det rum och platser som fattas i dagens städer men som borde byggas? Den 28-30 november är det dags för alla att lämna in sina bidrag.

De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. Unikt för i år är specialpriset Årets konstruktion som delas ut av årets samarbetsparter Skanska.

En jury som presenteras nästa vecka kommer att utse en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten mellan den 3 och 14 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben på www.arkdes.se

Prisutdelningen äger rum lördagen den 20 december kl. 15.00.

Alla bidrag kommer att ställas ut på ArkDes 3 december – 7 januari.  Fri entré till utställningen.


Fotomöjligheter för media: 
Inlämningshelgen 28-30 november samt 3 december erbjuder bra fotomöjligheter för media. Kontakt: Maria Östman 073-273 36 00. maria.ostman@arkdes.se

 

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängt


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman