2011-01-28 13:55Pressmeddelande

Om Ralph Erskine och situationen för Villa Erskine

Arkitekturmuseet bjuder in till en informationskväll om situationen för Villa Erskine och en föreläsning om arkitekten Ralph Erskine och livet som levdes i villan av hans mångåriga kollega Bengt Ahlqvist. Tisdag 1 februari kl 18. Fri entré.

Ralph Erskines ritade själv villan på Lovön i Ekerö kommun och levde där från 1963 till sin död 2005. Villan har stått oanvänd sedan dess och nu pågår ett arbete med att reda ut om huset kan drivas av en stiftelse eller om villan ska ut till försäljning.

Villa Erskine är ett av Sveriges yngsta byggnadsminnen och ett typiskt exempel på Ralph Erskines strävan efter goda livsmiljöer. Villan innehåller förutom bostad även kontor och garage och är byggd i lättbetongblock med tak av korrugerad plåt.

Den 12 mars kl 14.00 ordnar Arkitekturmuseet en visning av Villa Erskine. Visningen kostar 50 kr och antal platser är begränsat: anmälan till program@arkitekturmuseet.se

Programkvällen om Villa Erskine är den första av fyra på temat det moderna kulturarvet, som Arkitekturmuseet ordnar i samband med utställningen om Asplunds rådhus i Göteborg. Mer info: http://www.arkitekturmuseet.se/utstallningar/asplunds-radhus/

Kontakt: Susanna Janfalk, intendent, 08-587 270 27, susanna.janfalk@arkitekturmuseet.se

För pressbilder kontakta Arvid Hillberg, arvid.hillberg@arkitekturmuseet.se

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkitekturmuseet, Skeppsholmen, Stockholm www.arkitekturmuseet.se

Presskontakt: Åsa Svensson, asa.svensson@arkitetkturmuseet.se, 08-587 270 07, 073-273 36 00


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman