2013-05-06 11:55Pressmeddelande

Modevärldens Enfant Terrible kommer till Stockholm

null

Nu står det klart att Jean Paul Gaultier kommer att närvara i samband med öppningen av utställningen THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER – From the Sidewalk to the Catwalk på Arkitektur- och designcentrum.

Jean Paul Gaultier har varit tongivande inom mode de senaste 35 åren med vågade avantgardekreationer och design i världsklass. Den franske modeskaparens första internationella utställning är en spektakulär sammanställning av hans omfattande verk. Utställningen är initierad av Montreal Museum of Fine Arts, i samarbete med Maison Jean Paul Gaultier, och producerad av Nathalie Bondil, Director and Chief Curator och Thierry-Maxime Loriot, Curator. För första gången i Sverige får publiken möjlighet att uppleva Gaultiers haute couture på nära håll. Utställningen invigs i närvaro av Jean Paul Gaultier själv.


Mångfald, genus och hantverk på programmet
Programmet inför och under utställningen innehåller allt från debatter och föreläsningar till workshops och stadsvandringar. Museet kommer också arrangera familjeworkshops och sommarlovsverksamhet i anslutning till utställningen samt göra specialarrangemang i samband med Pridefestivalen och Fashion Week. Med utgångspunkt i tre värdeord som förknippas med Jean Paul Gaultier – mångfald, genus och hantverk – bjuder museet in till samtal om modevärlden idag.

- I Jean Paul Gaultiers folkliga framtoning och gränsöverskridande skaparglädje ligger ett mycket kraftfullt budskap till samhället. En inspirerande värld där alla kan hävda sin egen identitet utan diskriminering och fördomar. Vi är stolta över att kunna bjuda in publiken till den här modeutställningen som är en naturlig del av vårt form- och designuppdrag kommenterar Lena Rahoult, överintendent för Arkitektur- och designcentrum, f.d Arkitekturmuseet.     Vänligen notera datumet för presskonferens:
Torsdag den 13 juni på Skeppsholmen. Ackreditering kommer att krävas.
Anmäl intresse via emilia.wangelin@isobar.com
+46 (0) 73-824 12 52, +46 (0) 8-555 404 48
En officiell inbjudan följer.

För pressbilder, pressinformation och intervjuer:
Rebecca Crusoe + 46 70 279 54 55 / + 46 8 55 54 04 48
rebecca.crusoe@isobar.com

Mer information
www.arkitekturmuseet-gaultier.com


Hitta hit
Arkitektur- och designcentrum f.d Arkitekturmuseet
Exercisplan 4 - Skeppsholmen – Stockholm

Entrépris
Entré 120 Kr
Reducerat pris* 100 Kr
*Pensionärer, studenter och grupp (fler än 15 pers)
Besökare under 19 år Fri entré
Stockholm Card Fri entré
Kombinationsbiljett 200 kr/170 kr Moderna Museet & Arkitektur- och designcentrum

Öppettider
Tis 10-20
Ons-sön 10-18


Om Arkitektur- och designcentrum
Sommaren 2013 visar vi utställningen ”The Fashion World of Jean Paul Gaultier - From the Sidewalk to the Catwalk”. Gaultiers arbete och uttryck ger perspektiv på samtiden och utställningen är en del av vårt arbete med att lyfta aktuella samhällsfrågor och vara en plattform för diskussion som rör design.

Arkitektur- och designcentrum, f d Arkitekturmuseet, är en mötesplats med uppdrag att öka kunskapen och intresset för arkitekturen och formens betydelse.Den 1 maj trädde regeringens beslut om ny inriktning och namnbyte för Arkitekturmuseet i kraft. Vårt nya namn är Statens centrum för arkitektur och design. Det publika tilltalsnamnet är Arkitektur- och designcentrum.

  © Rainer TorradoOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman