2020-05-04 09:15Pressmeddelande

Kulturupplevelse utomhus. Installation av Linda Tegg öppnar 2 juni

Kulturupplevelse utomhus. Den 2 juni öppnar utomhusinstallationen Infield av den australiska konstnären Linda Tegg på Exercisplan utanför ArkDes på Skeppsholmen. Foto: Tjaša Kalkan, courtesy Assemble Papers.
Kulturupplevelse utomhus. Den 2 juni öppnar utomhusinstallationen Infield av den australiska konstnären Linda Tegg på Exercisplan utanför ArkDes på Skeppsholmen. Foto: Tjaša Kalkan, courtesy Assemble Papers.

Kulturupplevelse utomhus
Installation av konstnären Linda Tegg öppnar 2 juni

2 juni - 27 september

Den 2 juni öppnar utomhusinstallationen Infield av den australiska konstnären Linda Tegg på Exercisplan utanför ArkDes på Skeppsholmen. Infield består av 80 olika svenska växter och utforskar förhållandet mellan människor och natur. Infield är det första verket på svensk mark av Linda Tegg, en internationellt erkänd konstnär som bland annat representerade Australien på arkitekturbiennalen i Venedig 2018.

Från början av juni kan besökarna uppleva konstnären Linda Teggs installation Infield på Exercisplan utanför ArkDes på Skeppsholmen. Konstverket kommer ge besökarna möjlighet att uppleva ängsmark med drygt 80 olika svenska arter. Genom Infield vill Tegg utforska förhållandet mellan människor och natur. Växterna är valda i samarbete med Stockholms universitet. År 2018 medverkade Tegg tillsammans med Baracco + Wright Architects på den australiensiska paviljongen på arkitekturbiennalen i Venedig med utställningen Repair.

Bilden visar tidigare verk. Adjacent Field, Milan, 2019 
Linda Tegg

Genom Infield vill Tegg utforska förhållandet mellan människor och natur. Växterna är valda i samarbete med Stockholms universitet. Bilden visar installationen Adjacent Field i Milano (2019). Foto: Federico Torra.

”Linda Tegg är en australisk konstnär som arbetar med att omdefiniera hur vi människor förhåller oss till vår omvärld. I hennes installationer förenas växter, djur, bilder och den byggda miljön för att bilda nya, intima relationer med varandra. Vi bjöd in Linda Tegg som en del av ArkDes Think Tank, en del av museet som arbetar med politiken för gestaltad livsmiljö och med  hållbar stadsutveckling, för att skapa ett platsspecifikt verk utifrån de utmaningar Sverige står inför just nu. Vi är glada att kunna erbjuda den här utomhusupplevelsen i dessa tider", säger Kieran Long, överintendent på ArkDes.

Installationen, som kommer vara tillgänglig även om museet är stängt, är en del av ArkDes arbete med politiken för gestaltad livsmiljö och Strategi för levande städer där ekosystemtjänster är ett fokusområde. Installationen ger en möjligheter att diskutera ekosystemtjänster, de tjänster naturen erbjuder i form av till exempel väderskydd, luftrening, pollinering och psykiskt välbefinnande och de värden det gröna tillför stadens rum och för de som vistas där.

Läs om Linda Tegg i Dezeen:
https://www.dezeen.com/2019/04/14/adjacent-fields-linda-tegg-jil-sander-plants-installation-milan/

För intervjuförfrågningar med Linda Tegg, kontakta: maria.ostman@arkdes.se

Några andra projekt som pågår på ArkDes just nu

Kiruna Forever - utställning och ny bok
Just nu byggs utställningen Kiruna Forever, en utställning om stadsflytten av Kiruna. En virtuell vernissage planeras för utställningen och vi hoppas att inom kort kunna bjuda in till pressvisning. Vill du ta del av boken Kiruna Forever som vi ger ut i samarbete med Arkitektur Förlag eller anmäla ditt intresse att delta på pressvisning, kontakta: maria.ostman@arkdes.se eller 073-273 36 00.
https://arkdes.se/artikel/i-dag-slapps-var-nya-bok-kiruna-forever/

Ny utställning baserad på museet samlingar
ArkDes gör investeringar i klimat, säkerhet och vård av samlingarna för att säkerställa ett gott klimat för en av Europas största arkitektursamlingar. Detta är en del av en långsiktig strategi inför öppningen av ny basutställning 2023.

Arbetet med den nya basutställningen är i uppstartsfasen och just nu pågår ett stort arbete med att inventera och ordna ArkDes omfattande samling med unikt material om svensk 1900-talsarkitektur. Exempelvis pågår ett arbete med att ordna och ta hand om den stora Léonie Geisendorf-samlingen som donerades till museet 2016.

Digitalt innehåll
De utställningar som skulle öppnat under våren har fått liv digitalt. På arkdes.se och våra sociala medier kan du ta del av filmer, texter med mera om våra pågående utställningar, till exempel:

Virtuell vernissage för Konstig Känsla känns bra: https://arkdes.se/arkdes-play/virtuellt-vernissage-konstig-kansla-kanns-bra/

Binaural guidad tur genom Konstig känsla känns bra: https://arkdes.se/arkdes-play/audioguide-svenska/

Upplev ArkDes samlingar på digitalt museum, https://digitaltmuseum.se/owners/S-ARK eller våra intendenters Instagram-konto @ArkDes_collections: https://www.instagram.com/arkdes_collections/?hl=sv

https://digitaltmuseum.se/owners/S-ARK eller våra intendenters Instagram-konto @ArkDes_collections: https://www.instagram.com/arkdes_collections/?hl=sv

 

 

 

 


Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman

Relaterade presskit