2021-09-07 15:03Pressmeddelande

'Konstig känsla känns bra' öppnar på Design Museum i London 2022

'Konstig känsla känns bra' på ArkDes 2020. Photo: Elsa Soläng.'Konstig känsla känns bra' på ArkDes 2020. Photo: Elsa Soläng.

ASMR är en term som beskriver en fysisk känsla: eufori eller djupt lugn, ibland ett pirrande i kroppen. Under de senaste åren har en onlinepublik som ägnar sig åt att titta på verk av designer och kreatörer som försöker trigga känslan, vuxit till miljoner.

Utställningen "Konstig känsla känns bra" väckte stort intresse både fysiskt och virtuellt när utställningen visades i Stockholm på ArkDes under 2020. Den utsågs av Azure till en av fem designutställningar online ”som måste ses” och uppmärksammades, i The GuardianDagens NyheterExpressen och Surface Magazine och ingick i Dezeens Virtual Design Festival 2020. ArkDes har nu glädjen att samarbeta med Design Museum i London för att skapa en version av utställningen för nya besökare under 2022.

Utställningen är ett samarbete mellan Design Museum och ArkDes, där utställningen för första gången visades. Utställningen är curerad av James Taylor-Foster, indendent för samtida arkitektur och design, ArkDes. Utställningen planerar att öppna i London i Maj 2022. 

WEIRD SENSATION FEELS GOOD, an exhibition about ASMR. Photo: Elsa Soläng.

Om utställningen
Konstig känsla känns bra är den första utställningen i sitt slag som lyfter ASMR från skärmen till det publika rummet. Den samlar en global grupp ASMRtister (ASMR-konstnärer) och kreatörer för att låta besökaren ta del av en akustisk miljö och utforska hur nya och befintliga föremål och material kan användas för att hantera en komplex tillvaro. Läs mer om utställningen här.

Cred: Johan Dehlin.

Om Design Museum
Design Museum, som grundades år 1989 av Sir Terence Conran och ligger på High Street Kensington i London, är ett av Storbritanniens främsta museer inom samtida design och arkitektur. Besök Design Museums webbsida.


Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman