2018-12-16 16:03Pressmeddelande

Jacquelines lyxiga pepparkakshus tog hem publikens pris

null

Omkring 20 timmars bakande gav Jacqueline Broms publikens pris i ArkDes pepparkakshustävling. I år deltog rekordmånga (153 stycken) bidrag på temat ”Lyxigt" där bagarna har utmanat sig själva, naturlagarna och materialet. Bilder med motiveringar och information om vinnarna finns bifogade.

Vinnare Publikens pris - nr 43. 545 röster.

Jacqeline Broms. Beskrivning: Högt i tak, stora fönster, balkong i 360 grader är det vad lyx är? Kanske är det en kombination med hustomtar? Hustomtar som hjälper till, pysslar och roar en, är det kanske just det som är lyx?

Andra plats.  Bidrag nr. 1. 439 röster. Caroline och Miranda Skaghammar.

Tredje plats. Bidrag nr. 91. 418 röster. Familjen Eriksson och familjen Baggio Hagerman.

Fjärde plats. Bidrag nr. 3. 359 röster. Bagarmossens förskola. Nybyggets förskoleklasser.

Femte plats . Bidrag nr.119. 336 röster. Janna Johansson.


Kategori: Arkitekter, Bagare och formgivare

Vinnare nr 33. Bagare: Lindberg Stenberg Arkitekter. Lasten för lyxen. Vems last är din lyx? I det här pepparkakshuset bärs den glossiga ytan upp av anonyma figurer. Vilka är de, de som inte syns och räknas i bygget av vår välfärd men som håller upp strukturen? Nöff Nöff.

Andra plats: nr 78. Bagare: Sveriges Arkitekter Ultuna. Beskrivning: Förtätningen av städer leder till att grönområden och offentliga rum i städer tas i anspråk och försvinner. Vegetation - något som tidigare varit en självklarhet - blir plötsligt lyx.


Kategori: Alla andra som bakar

Vinnare. Nr. 91. Bagare: Familjen Eriksson och familjen Baggio Hagerman. Beskrivning: Skidturen. För oss är lyx en ren och välmående natur och att som människa känna sig som en del av den. Lyx är också en stilla vrå och ett varmt, välkomnande hem att komma hem till.

Andra plats Nr.1. Bagare: Caroline och Miranda Skaghammar. Beskrivning: Vi har LYXEN att få bo i ett luftballongshus. Då kan vi flyga och bo vart vi vill. Nu har vi landat på glassfabriksön - LYXGLASS - mums.

Hedersomnämnande. Nr. 51: Bagare: Maria Palm. Tid är lyxigt, den bara flyger iväg.

Hedersomnämnande: Nr.119: Bagare: Janna Johansson. Detta är en hyllning till min farmor som lärde mig allt om att göra pepparkakshus. För mig var hon en lyx att ha i livet. När hon levde pratade vi alltid om vad vi skulle göra när vi vann de stora pengarna, pengar som skulle ge oss ett liv i lyx.


Kategori: Upp till 12 år.

Vinnare. Nr. 87. Bagare: Förskolan forskaren. Detta är ett pepparkakshus med pepparkakshänder och glasyrben. Det är lyxigt att ha ett hus som kan gå, att ha ett robothus. Om man ska flytta kan huset bara gå dit så behöver man inte sakna huset och om man vill så kan huset gå till stranden så vaknar man där.

Andra plats. Nr 3. Bagare: Bagarmossens förskola. Nybyggets förskoleklasser. Barnens lycka var "den lyckliga skolgården". Där finns spårvagn, simbassäng, skridskobana, spökslott, djurpark, slänggunga, studsmatta, fotbollsplan, bibliotek och spelrum.

Hedersomnämnande nr 123. Bagare: Lo Linnros. För mig är lyx att få bestämma själv och att bo i en trädkoja.

Hedersomnämnande nr 140. Bagare: Valter Johansson. Båtokopter med pool och badbrygga.

Instagramvinnaren: Bagare: Maria Horneman tillsammans med sina systrar Åsa Lidström och Anna Lindeberg Mattsson. ”Lyx” är att få tid tillsammans med mina systrar! Vi ses för sällan och bor långt ifrån varandra, men när vi ses gör vi det vi tycker är roligast! Detta hus byggde vi tillsammans, det är lyxigt, tokigt, färgglatt och roligt! ”The Sister-hood” kallar vi det!

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen
Stockholm
KartaOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman