2013-11-29 13:06Pressmeddelande

Idag 4/12. Sverigepremiär för "Fictional Copies" av Björn Säfsten

null

Stockholmpremiär 4 december 2013
på Arkitektur- och designcentrum, Skeppsholmen
Spelas t o m 8 december

All mänsklig kommunikation bygger på att kopiera och härma varandra. I föreställningen Fictional Copies leker koreografen Björn Säfsten och de fem dansarna Allison Ahl, Anja Arnquist, Kenneth Bruun Carlson, Oskar Landström och Sebastian Lingserius med hur vi speglar oss själva i andra och i det okontrollerbara flödet av bilder och uttryck i sociala medier och tv. Publiken kommer genom en skog av fotoblixtrar in i en installation som är som en stor fotostudio. En mängd foton tas av både publiken och föreställningen som samtidigt materialiseras och printas ut. 

Fictional Copies har premiär på dansfestivalen Les Boréales i Caen, Frankrike och framförs där den 29-30 november. Den 4-8 december visas Fictional Copies på Arkitektur- och designcentrum (f.d. Arkitekturmuseum) i Stockholm under festivalen Dans <3 Stockholm och den 28 och 29 mars 2014 på NorrlandsOperan i Umeå.

I Stockholm är Fictional Copies en del av utställningen "Vem är staden?" på Arkitektur- och designcentrum där koreografer, dansare, bild- och ljudkonstnärer, skribenter, arkitekter och formgivare medverkar.

Fictional Copies framförs på Arkitektur- och designcentrum ons 4 dec kl 18, tors 5 dec kl 18, fre 6 dec kl 14 och 18, lör 7 dec kl 13 och 18 samt sön 8 dec kl 13.
Tis 3 dec kl. 18 är det filosofiskt samtal med Björn Säfsten, Per Nilsson och Marcia Cavalcante.

Björn Säfsten utforskar rörelsen som meningsbyggande element i vår dagliga kommunikation. Genom större och mindre verk, både egeninitierade och beställningar, skapar han koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Hans senaste verk Display och Introductionoch beställningsverket …AND… för Skånes Dansteater har hyllats av press och publik. Fictional Copies är en utveckling och en fortsättning på de teman som han har arbetat med under senare år – denna gång i ett större format.


Fictional Copies ingår i festivalen dans <3 Stockholm. Biljettförsäljning och programinformation till Fictional Copies och festivalen nås via festivalens hemsida: www.dansstockholm.se.


Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Arkitekturmuseet delar entré med Moderna Museet.
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman