2014-12-20 18:03Pressmeddelande

Här är vinnarna i årets pepparkakshustävling på ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)

null

Rekordmånga bidrag och hög kvalitet på verken: årets jury och publik hade ingen lätt uppgift framför sig när de skulle kora vinnarna i ArkDes pepparkakstävling med tema ”Rum för alla”.

Här är årets vinnare: 


PUBLIKENS PRIS (samt hedersomnämnande i kategorin Alla andra som bakar).

Vinnare. Nr 72 Maria Ros.

Gasklockan i Hjorthagen. 
Sofistikerad storsatsning som gick hem! Porträttlikt utförande med stor precision. Vi ser fram emot när gasklockan öppnar på riktigt.

KATEGORI: UPP TILL 12 ÅR

Vinnare, nr 134. Lina Snidare Betnér.
En oemotståndlig idé – en godisdröm – dit alla är välkomna. Härlig öppen planlösning med trampolin.


Hedersomnämnande, nr 132 Hedvig Carlborg.
Här vill man umgås, det finns aktiviteter och plats för alla. Godis är använt på ett lekfullt sätt. Intressant skala med tydlig verklighetsanknytning.


Hedersomnämnande, nr 12 Enskedefältets skola.
Aron, Carl, Samuel, Frank, Erik, Alfons och Svante. Ett flytande kvarter ger en spännande framtidsvision. Tillåtande, flexibelt och miljövänligt!

KATEGORI: ALLA ANDRA SOM BAKAR 

Vinnare, nr 123.
Familjen Familjen Manniette och Brandels. 
Ohämmad skaparglädje staplat på höjden. Ser god och glad ut, alla ska med!

Hedersomnämnande, nr 8.
Team Falk. Imponerande teknisk skicklighet både i detalj och i sin helhet. Mycket vacker fasad i smält socker. Inkluderande vision.

KATEGORI: ARKITEKTER, FORMGIVARE OCH BAGARE

Vinnare nr 118. 
Andrea Brandén & Gustav Johansson, Kod Arkitekter, Cream Architects. Avancerad, men med lätt hand, juryn föll pladask. Snygg konstruktion som vi gärna vill uppleva i verkligheten.

Hedersomnämnande, nr 128.
Alexander Forslund & Dennis Kallin. Ny riktning, den sticker inte ut, den sticker ner. En kittlande & vacker dystopi där humor och allvar blandas. ”Mörkt och fräscht”!, juryn höll med.


ÅRETS KONSTRUKTIONSPRIS. 

Vinnare, nr 45-50 Snättringeskolan 3 A.
”Ett pepparkakstivoli” med hög ambitionsnivå som ger pirr i magen. Blandat byggmaterial med olika hållfasthetstyper på ett lekfullt sätt. Här har man balanserat konstruktionen mellan stabilitet och stort mod. Priset delas ut av Skanska.

Bakgrund:

På temat ”Rum för alla” har alla uppmanats att släppa loss sin kreativitet kring stadens rum och bygga hållbara lösningar för framtiden.

De tävlande har delats in i tre kategorier: Upp till 12 år, Alla andra som bakar samt Arkitekter, formgivare och bagare. Unikt för i år är specialpriset Årets konstruktion som delas ut av årets samarbetspartner Skanska.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten mellan den 3 och 14 december har röstat antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben på www.arkdes.se

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängt


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman