2011-01-27 16:31Pressmeddelande

Hållbart mode under Arkitekturmuseet LIVE

Arkitekturmuseet LIVE går nu in på sin andra vecka, 1-6 februari, under rubriken Hållbart mode. Har modebranschen ett miljöansvar? Designers, företagsledare, experter och andra diskuterar hållbart mode den 3 februari. Helgen den 5-6 februari förvandlas Arkitekturmuseet till en remake-verkstad, där man kan ge sina gamla plagg nytt liv. Allt är gratis och öppet för alla.

Klädkonsumtionen har ökat markant de senaste tio åren. Vi behöver diskutera hur mode kan vara hållbart. Vi ska inte sluta handla, men vi kan alla bli bättre konsumenter och lära oss mer om vad som är hållbart i längden - både för oss själva, för miljön och för de människor på andra sidan jorden som ofta är de som syr våra kläder, säger Lena Rahoult, chef för Arkitekturmuseet.

Under seminariet den 3 feb kl 13-17 diskuteras framtidens material och hur hela modekedjan kan bli mer hållbar. I samarbete med Association of Swedish Fashion Brands, Antonia Ax:son Johnsons Stiftelse för Miljö och Utveckling och The Sustainable Fashion Academy. Hela programmet här: http://arkitekturmuseetlive.se/program.php

Remake-verkstad och vintageföreläsningar: Den 5-6 februari kan alla ta med egna klädesplagg till museet. Studenter från Beckmans modelinje, under ledning av designern Eric Annerborn, och Stadsmissionens remake-avdelning finns på plats för att hjälpa dig ge kläderna nytt liv. Museets stora sal förvandlas till en gigantisk syateljé med symaskiner och tyger. I samarbete med Beckmans Designhögskola och Stockholms Stadsmission. Det blir även inspirerande miniföreläsningar om klassiskt herrmode och vintage.

Under hela veckan visas också världens första helt återvinningsbara klädkollektion av Matilda Wendelboe.

Arkitekturmuseet LIVE 25 januari – 13 mars: Sju veckor med samtal, föredrag, utställningar, film och workshops. Vi bjuder in till en bred dialog om arkitektur, design och samhällsplanering. Mer info: http://arkitekturmuseetlive.se/program.php

Pressbilder: http://www.arkitekturmuseet.se/pressrum/live/

Livesändning via vår hemsida: http://arkitekturmuseetlive.se/videolist.php

Följ oss på facebook: http://www.facebook.com/Arkitekturmuseet

Presskontakt Arkitekturmuseet LIVE: Ulla Tillgren, 070 588 08 53, press@arkitekturmuseet.se

Koordinator hållbar samhällsutveckling: Monica Fundin Pourshahidi, 08-587 270 35 monica.pourshahidi@arkitekturmuseet.se

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkitekturmuseet, Skeppsholmen, Stockholm www.arkitekturmuseet.se

Presskontakt: Åsa Svensson, asa.svensson@arkitetkturmuseet.se, 08-587 270 07, 073-273 36 00


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman