2018-11-19 09:51Pressmeddelande

Förhandstitt 29 nov. Årets pepparkakshusutställning på ArkDes öppnar.

null

Välkommen på förhandstitt av tävlingen och utställningen Pepparkakshus 2018.
Temat för ArkDes Pepparkakshusutställning är Lyxigt.

På plats finns Frida Leijon, jurymedlem, Årets konditor 2016 och nyligen utsedd till konditorernas konditor av Svenska Gastronomipriset 2018 och ger sina bästa tips för ett lyckat pepparkakshusbak. Utställningen visas mellan 30 nov – 6 jan. Fri entré.

Förhandstitt av utställning och pepparkakshustips av konditorn Frida Leijon:
29 nov 9-11. 

OSA. Senast 27 november till: Maria Östman, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.


Tema - Lyxigt

Är lyx en egen balkong eller en öppen spis? En hemlig koja i skogen, eller en lägenhet med egen skateboardramp? Är det lyxigt att kunna kalla en plats för sitt hem, eller att ha ett eget rum? Någon kanske drömmer om en dansbana i parken eller en skyskrapa klädd i guld. Vi tror att nästan vad som helst kan kännas lyxigt, det beror bara på vem du är. Det bästa med pepparkakshus är att alla kan bygga ett!

Om tävlingen

Alla är välkomna att delta i ArkDes årliga tävling som startade 1990, där pepparkakshus bakade av barn, proffsbagare, arkitekter och alla andra som bakar visas sida vid sida. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som de som formger och bygger hus i verkligheten.

De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar.

Juryn utser en vinnare i varje kategori. Bidragen bedöms utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur verket svarat mot årets tema, LYXIGT. Pepparkakshusen får endast innehålla ätbara ingredienser.

Publikens pris

Alla som vill kan rösta på sitt favoritbidrag. Använd röstningsstationerna i utställningen, eller rösta via webben www.arkdes.se. Lägg din röst senast den 12 december. Det bidrag som fått flest röster vinner publikens pris.

Prisutdelning: 16 dec kl. 13.00. Fri entré.

Så lyckas du med ditt pepparkakshus. Den 29 nov ger Frida Leijon, jurymedlem och konditor med en rad många utmärkelser, sina bästa husknep.

Årets jury består av:

Björn Dahlström – Formgivare

Kristin Gausdal – Arkitekt

Frida Leijon – Konditor

För mer information/intervjuer/material: Maria Östman, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman