2013-11-07 09:34Pressmeddelande

Filmdagar på Arkitektur- och designcentrum

null

Arkitektur- och designcentrum arrangerar den 14-16 november en minifilmfestival med arkitektur- och designfilmer på tema ”plats och identitet”. Programmet innehåller en blandning av spel- och dokumentärfilmer som tar upp aktuella frågor om våra ämnen. Vad händer till exempel med en stad som måste flyttas (Kiruna)? Eller en stad som går i konkurs (Detroit)? Och vad säger en spelfilm som utspelar sig i en ”gated community” om vår allt mer segregerade värld? Vissa av filmvisningarna byggs på med samtal och presentationer.  
– På senare år har det gjorts mycket film om arkitektur och design som sätter in ämnena i större sammanhang. Filmer som The human scale och Detropia tar upp frågor om våra städer som sträcker sig från arkitektur till ekonomi och hållbarhet. Det känns roligt att kunna visa den här typen av journalistiskt välgjorda och debatterande filmer för våra besökare, säger Sandra Nolgren, programansvarig på Arkitektur- och designcentrum.

Här finns hela schemat för filmdagarna: http://www.arkdes.se/program/filmfestival/schema/
Biljetter köps via tickster.com: http://www.tickster.com/sv/events/3pyepnz8wvm3002Filmdagarna är 

Filmdagar är en del av utställningen Vem är staden? Läs mer om den här: http://www.arkdes.se/utstallningar/vemarstaden/

I anslutning till caféet hittar du vår ”Black box” där vi visar kortfilmer hela helgen. Korfilmerna som visas är:  Staden och jag (Moa Junström),  Angered Boxing Club - så mycket mer än boxning (Hanieh Namvar, Louise Andersson,  Katyan Barraza Merino,  Arvid Hillberg, Katia Ibarra, Doreal Williams,  Niclas Lindahl), Fullt ös bostadslös ( Konstnärsgruppen Paxa och Kulturföreningen Bussfolket), Here and there (Paula Urbano) samt filmer från Fanzingo.


Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Arkitekturmuseet delar entré med Moderna Museet.
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman