2013-11-25 16:48Pressmeddelande

Den 27 november öppnar årets Pepparkakhusutställning

null

Onsdagen den 27 november öppnar Arkitektur- och designcentrums årliga tävling och Pepparkaksutställning. I år samarbetar Arkitektur- och designcentrum med KP och på temat ”Framtidsformer” har alla deltagare lämnat in sina bidrag. 

Allt från skolklasser, familjer, arkitekter, bagare och kreativa hemmabakare har gjort sina egna tolkningar på årets tema.

— Pepparkakshusutställningen är både omtyckt och välbesökt och då vill vi passa på att uppmärksamma en angelägen fråga i jultider. På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi unga som gamla, noviser som nybörjare enas kring en viktig fråga. Dessutom får deltagarna också öva sig på att omvandla en idé till verklighet - precis som arkitekter och formgivare jobbar i en process, säger Stefan Mossfeldt på Arkitektur- och designcentrum.

Med årets tema vill vi uppmana alla bagare att släppa loss sin kreativitet kring framtiden och dess former. Skapa dina smarta idéer kring hur morgondagens hem, byggnader och platser kan se ut i pepparkaksdeg. Hur kan vi bygga klimat- och miljösmart för att spara på jordens minskande resurser? Hur kan ditt hem bli mer miljövänligt?

Nytt för i år är även KPepparkakan – en unik webbtävling för alla barn som inte har möjlighet att lämna in ett fysiskt bidrag i Stockholm. KPepparkakorna kommer att visas digitalt i utställningen och bidra till ännu fler kluriga idéer för framtiden. På KPwebben.se  finns all information om årets roligaste tävling! www.kpwebben.se

Alla bidrag kommer att ställas ut på Arkitektur- och designcentrum mellan 27 november och 5 januari. De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. En jury kommer att utse en vinnare i varje kategori och även hederspriser delas ut.

Fri entré.

Prisutdelningen äger rum söndagen den 15 december kl. 15.00. Pris utgår även till publikens favorit och mellan den 27 november och 14 december går det att rösta på plats hos oss eller via webben http://pepparkakshustavling.se/
Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman