2013-11-19 10:34Pressmeddelande

Dags att lämna sitt bidrag till årets pepparkakshustävling

null

I helgen är det dags att lämna in sitt bidrag till årets pepparkakshustävling. Med årets tema vill vi uppmana alla bagare att släppa loss sin kreativitet kring framtiden och dess former. Skapa dina smarta idéer kring hur morgondagens hem, byggnader och platser kan se ut i pepparkaksdeg. 

Vi efterlyser bakverk på temat FRAMTIDSFORMER!

Nu är det dags att ta fram lösningen för framtiden, för den börjar nu! Fundera och formge en plats, ett hus, en pryl – ge oss helt enkel din bästa framtidsform. Vid årets Pepparkakshusutställning samarbetar vi med den rikstäckande barn- och ungdomstidningen Kamratposten. Unikt för i år är specialpriset KPepparkakan – en nationell webbtävling för alla barn. www.kpwebben.se

—  Pepparkakshusutställningen är både omtyckt och välbesökt och då vill vi passa på att uppmärksamma en angelägen fråga i jultider. På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi unga som gamla, noviser som nybörjare enas kring en viktig fråga. Dessutom får deltagarna också öva sig på att omvandla en idé till verklighet - precis som arkitekter och formgivare jobbar i en process, säger projektledare Lotta Granqvist.

Alla bidrag kommer att ställas ut på Arkitektur- och designcentrum mellan 27 november och 5 januari.  Inlämning av bidragen sker 22-24 november under våra ordinarie öppettider. De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. En jury kommer att utse en vinnare i varje kategori och även hederspriser delas ut.

Prisutdelningen äger rum söndagen den 15 december kl. 15.00. Pris utgår även till publikens favorit och mellan den 27 november och 14 december går det att rösta på plats hos oss eller via webben http://pepparkakshustavling.se/

Årets jury presenteras den 7 december. Fri entré till utställningen.

Mer info: www.arkdes.se

Kontakt:

Stefan Mossfeldt, scenograf: stefan.mossfeldt@arkdes.se tel: 08-587 270 02

Maria Östman, kommunikationsstrateg: maria.ostman@arkdes.se tel: 073-273 36 00

 


Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Arkitekturmuseet delar entré med Moderna Museet.
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman