2014-11-27 11:36Pressmeddelande

Cykel vann Design S

null

ArkDes är stolta över att Fellow Designers identitet för utställningen Cykel vunnit kategorin "grafisk design" i Design S, Sveriges nationella designutmärkelse som delas ut av Svensk Form. Vi ringde upp Paul Kühlhorn på Fellow Designers och gratulerade.

Grattis! Vilken respons har ni fått för ert arbete med Cykel? Hade ni på känn att detta var något extra?
Ja, vi har fått ovanligt mycket positiv respons. I recensionerna av utställningen har formgivningen uppmärksammats vilket är ovanlig – och roligt! Vi har också fått mycket hejarop från branschkollegor och cykelintresserade.

Hur arbetade ni fram profilen för Cykel?
ArkDes ville gå ut massivt i sociala kanaler och då tänkte vi att det skulle passa att jobba med rörligt material. Vi är jättenöjda med att ha fått ihop det, att det gick att kombinera utställningens svenska och engelska titlar utan att tappa tydligheten i budskapet. Det vill säga man kunde se de olika affischerna och filmen var för sig, men ändå känna igen sig.

Ni gjorde till och med ett speciellt kedjetypsnitt, berätta!
Vi ville hitta en röd tråd som kopplade ihop hela konceptet och började laborera med en cykelkedja. Vi upptäckte att det var lätt att animera en kedja och göra en film av det. När vi kom på det kändes det självklart att låta kedjan vara den röda tråden som löper genom identiteten.

Hur ska ni fira vinsten av Design S?
Vi ska köpa varsin cykel och cykla runt Skeppsholmen ett par varv.

Se Fellow Designers identitet och övriga vinnare och nominerade i utställningen Design S, som visas på ArkDes till och med den 8 februari. 

Se en film om identiteten här: http://vimeo.com/112998473

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängt


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman