2009-11-26 14:38Pressmeddelande

Crossing Borders – Bridging Gaps

Towards innovated planning for and design of a sustainable infrastructure

Pressinbjudan:
2-4 december bjuder Arkitekturmuseet in till EU-konferensen Crossing Borders – Bridging Gaps på temat hållbar infrastruktur och samhällsplanering.


Vårt samhälle förändras med fler och rörligare människor. Transportbehoven ökar och med dem utsläppen av växthusgaser. Det är dags att tänka om kring infrastruktur så att staden blir en attraktiv plats för både människor och näringsliv.

Hållbar infrastruktur och samhällsplanering är temat för EU-konferensen Crossing Borders – Bridging Gaps som går av stapeln på Arkitekturmuseet den 2-4 december. Vilken är strategin för att integrera traditionell och teknisk trafikplanering med en långsiktigt hållbar designorienterad planering? Var har man arbetat aktivt och hur har de gjort? Vi tittar bland annat närmare på exempel från Milano, Vantaa, Uppsala, Berlin och Athen.

Crossing Borders – Bridging Gaps
anordnas av Arkitekturmuseet på uppdrag av Kulturdepartementet i samarbete med Sveriges Arkitekter, European Forum for Architectural Policies (EFAP) och Delegationen för Hållbara städer. Konferensen är en del av det officiella programmet för Sveriges EU-ordförandeskap 2009.

2 dec 18.30
Mottagning på Arkitekturmuseet.

3 dec 9.00-17.30

Crossing Borders- Bridging Gaps.

4 dec 9.00-11.30
Arkitekturpolicies och sammanfattning.

Detaljerat program finns på www.efap.arkitekturmuseet.se

För mer information eller anmälan, kontakta Susanna Janfalk, susanna.janfalk@arkitekturmuseet.se, 08-587 270 27


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman