2013-12-20 11:29Pressmeddelande

BYGG OM STOCKHOLM! Nu släpps Södermalm!

null

BYGG OM STOCKHOLM!
Nu släpps Södermalm!

Tänk om Kaknästornet kunde rymma en djurpark eller om hela Tantolunden var ett jättestort shoppingcenter! Kanske var Strandvägens pampiga palats utbytta mot glasade skyskrapor och Stadshuset förvandlat till en gigantisk trädkoja. I ett helt unikt projekt kallat Blockholm byggs det nya Stockholm i spelet Minecraft och alla kan vara med.

Sedan ett par månader flödar kreativiteten när 7000 personer från hela världen bygger framtidens Stockholm i Minecraft. Den 24 december, på självaste julafton, släpps äntligen byggrätterna för den åtråvärda stadsdelen Södermalm och strax därefter Östermalm. Långa, lata jullovsdagar kan därmed vara räddade för alla spelfantaster. Sveriges Arkitekter har bjudit in alla sina medlemmar till att vara med så bli inte förvånad om du bygger bredvid arkitekter från Tengbom, White eller Wingårdh.

Man kan fråga sig hur Stockholm skulle se ut om vanliga människor fick chansen att bygga om hela staden från grunden. Snart vet vi. Blockholm har skapats genom att Stockholms officiella landdata översatts, helt exakt, i spelet Minecraft. Stadens gatunät har behållits men alla hus är borttagna och ersatta av ca 100 000 byggbara tomter.
 Som deltagare tilldelas man en tomt, sedan är det bara att börja bygga. Nybörjare som proffs – alla Minecraftspelare är välkomna att vara med. Inga visioner är för stora.

I början av januari 2014 kommer en jury att välja tio av de digitala byggnaderna som ska byggas upp i verkligheten och visas i utställningen Blockholm – Den fantastiska staden, på Arkitektur- och designcentrum. Utställningen öppnar den 7 mars.

Byggrätterna för Södermalm släpps tisdagen den 24 december kl. 12.00.

www.blockholm.se

Koncept/projektledning

Mats Karlsson, arkitekt
e-post mats.karlsson@arkdes.se
070-438 48 50

Markus Bohm, konstnär
e-post markus.bohm@arkdes.se
070-932 62 03

Press: Maria Östman e-post: maria.ostman@arkdes.seHitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Arkitekturmuseet delar entré med Moderna Museet.
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman