2009-10-28 09:30Pressmeddelande

Bokpresentation med frukost och Bob Hansson!

null

Cross Water - möten med broar

Pressinbjudan till bokpresentation med frukost
Onsdag 4 november kl. 09.00, Arkitekturmuseet, Café Blom, Skeppsholmen, Stockholm

"Långa och smala, korta och tjocka, höga och låga. De finns i olika former i de flesta länder. Så gott som alla har sett dem. Många har promenerat, cyklat, sprungit eller på annat sätt färdats över dem. Broarna."

Arkitekturmuseet och Andina Förlag bjuder in till en presentation av en ny bok om Sveriges 14 största broar. I boken, Cross Water - möten med broar presenteras dessa byggnadsverk med storslagna fotografier i analog cross-teknik och reseskildringar i text av Ewa K Andinsson.

Författaren Bob Hansson medverkar med poesi skriven till broarna och illustratör Stina Wirsén står för illustrationer och kalligrafi. I boken finns också en avslutande del om kort hårdfakta om varje bro. Resultatet är en unik brobok med både svensk och engelsk text i stort format.

En svit av Ewa K Andinssons fotografier visas i den pågående utställningen BanaVäg.

ANMÄLAN
I samband med presentationen bjuder vi på frukost på Café Blom, Bob Hansson läser några av dikterna och Ewa K Andinsson berättar om tillkomsten av boken.

O.S.A. senast 2 november till press@arkitekturmuseet.se


BILDER
Pressbilder finns på www.arkitekturmuseet.se/press
Användarnamn: media Lösenord: media
Bilderna kan användas i samband med artikel om boken Cross Water. Vid publicering av bilder skall alltid fotografens namn uppges.

ÖVRIGT
Cross Water utkommer den 3 november 2009 på Andina förlag, ett nystartat förlag med inriktning på rikt illustrerade böcker i hög kvalitet. (www.andinaforlag.se)
Boken är hårdbunden, format 28x28 cm
ISBN: 978-91-633-2213-6

För vidare information kontakta Ewa K Andinsson, tfn 031-150 109 eller 0733- 42 53 54 eller Andina förlag på info@andinaforlag.se


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman