2013-10-28 14:52Pressmeddelande

Baka morgondagens former! Arkitektur- och designcentrum samarbetar med Kamratposten

null

Vid årets Pepparkakshusutställning samarbetar vi med den rikstäckande barn- och ungdomstidningen Kamratposten. Med årets tema vill vi tillsammans uppmana alla bagare – unga som gamla – att släppa loss sin kreativitet kring framtiden och dess former. Unikt för i år är specialpriset KPepparkakan – en nationell webbtävling för alla barn. Baka loss och kom till oss!  

 

Nu är det dags att ta fram lösningen för framtiden, för den börjar nu! Fundera och formge en plats, ett hus, en pryl – ge oss helt enkel din bästa framtidsform. Skapa dina smarta idéer kring hur morgondagens hem, byggnader och platser kan se ut i pepparkaksdeg. Hur kan vi bygga klimat- och miljösmart för att spara på jordens minskande resurser? Hur kan ditt hem bli mer miljövänligt? Under rubriken Framtidsformer inbjuds alla att lämna bidrag.

 

Med årets tävling vill vi sprida en fantasirik pepparkaksdoft över hela landet och ordnar därför KPepparkakan – en unik webbtävling för alla barn som inte har möjlighet att lämna in ett fysiskt bidrag i Stockholm. KPepparkakorna kommer att visas digitalt i utställningen och bidra till ännu fler kluriga idéer för framtiden. På KPwebben.se  finns all information om årets roligaste tävling!

Läs mer om tävlingen här: www.kpwebben.se 

- Kamratpostens läsare är ju framtiden, så årets tema passar perfekt. Pepparkakshustävlingen har blivit en institution i jul-Stockholm och det är en ära för oss att få vara med och utvidga tävlingen till att, i alla fall delvis, bli rikstäckande. Det ska bli spännande att se hur läsarna tolkar temat. Jag har höga förväntningar! säger Lukas Björkman, chefredaktör och ansvarig utgivare på Kamratposten.

– Pepparkakshusutställningen är en stor publikdragare och i år vill vi rikta uppmärksamhet mot framtiden och hur vi på bästa sätt kan hushålla med jordens resurser och samtidigt formge morgondagens bästa idéer. På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi våra besökare, nya som gamla, tolka kring en viktig fråga, säger Lotta Granqvist, producent på Arkitektur- och designcentrum.

 

Fakta

Alla bidrag kommer att ställas ut på Arkitektur- och designcentrum mellan 27 november och 5 januari. De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år samt Alla andra som bakar. Inlämning av tävlingsbidrag sker på plats den 22-24 november. Prisutdelningen äger rum söndagen den 15 december kl 15.00. Mellan den 27 november och 14 december går det att rösta på plats i utställningen eller via webben http://pepparkakshustavling.se/.

Kamratposten är Sveriges största och äldsta barntidning. Sedan starten 1892 har tidningen hjälpt och roat miljontals svenska barn. Och sedan början av 2000-talet finns tidningen även på nätet. Både tidningen och sajten är helt reklamfria. Hela tidningens upplaga på cirka 55 000 exemplar är prenumererad.

I KP kan du läsa om allt som är viktigt i livet; från vänskap och kärlek till sport, nöje, nyheter, djur, idéer och tips, reportage, pyssel, klurigheter och roliga historier. Allt får plats! Mycket av det som står i KP bygger på tips från läsarna och en hel del är skrivet av dem! I över 120 år har Kamratposten varit en riktig kompis för miljoner barn och unga. 
Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman