2019-10-24 09:33Pressmeddelande

Baka heta pepparkakshus till ArkDes tävling

Börja baka till Pepparkakshustävlingen 2019. Cred: Viktoria Garvare.Börja baka till Pepparkakshustävlingen 2019. Cred: Viktoria Garvare.

Inlämning 22-24 nov.

Pepparkakshus 2019 är en annorlunda och väldoftande utställning med fantasifulla pepparkakshus. Det är också en tävling där barn, unga, vuxna, amatörer och proffs tävlar sida vid sida. I år uppmanar ArkDes alla pepparkakshusbagare att baka det ni tycker är HETT. Vad tänker du när du hör det ordet? Tänker du på heta trender eller tropiska länder? Skogsbränder eller solstränder? Vi önskar oss minst 100 heta tolkningar på årets tema, och påminner om att ladda brandvarnaren med fräscha batterier och ställa ugnsklockan på max 7 minuter!

Pressvisning 28 november kl.9-10.00. Adress: ArkDes, Skeppsholmen. OSA och pressfrågor: maria.ostman@arkdes.se 073-273 36 00.

Lite datum att ha koll på:
Publiken lämnar in sina bidrag. 22-24 nov.
Utställningen öppnar för publik 29 nov kl.10.00.
Prisutdelning 15 dec kl.13.00.

Inlämning av fysiska bidrag sker 22-24 november under ArkDes ordinarie öppettider. De tävlande delas in i de tre vanliga kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. Dessutom delar huvudsponsorn Elon ut ett specialpris.

En jury utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben.

Tidigare bidrag. Cred: Viktoria Garvare.

Tidigare bidrag. Cred: Viktoria Garvare.

 

- Det som gör pepparkakshusutställningen så fantastisk är den demokratiska aspekten – vi tar emot och ställer ut precis alla bidrag. Förskolornas och de professionella arkitekternas drömkåkar står sida vid sida, och det roliga är att det ibland kan vara svårt att se vem som gjort vad. Jag ser så mycket fram emot att se årets bidrag och känner mig väldigt förväntansfull inför årets spännande tema, ”Hett”, säger Halla Sigurdardóttir, producent på ArkDes.

Prisutdelningen äger rum söndagen den 15 december kl. 13.00. Fri entré.

Huvudsponsor: Elon

Form: Fellow Designers.

 

Utställningen visas på ArkDes mellan den 29 november - 5 januari. Fri entré.


Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman