2014-10-21 11:07Pressmeddelande

Arkitektur- och designcentrums pepparkakstävling 2014

null

Finns det några gränser för vad som kan byggas av pepparkaksdeg? Årets tema för ArkDes (Arkitektur- och designcentrums) pepparkakstävling går under rubriken Rum för alla. Tillsammans med vår samarbetspart Skanska vill vi uppmana alla att släppa loss kreativiteten och bygga för mångfald och tolerans.

För första gången i världshistorien bor fler människor i städer än på landsbygden. Städerna växer snabbt, och till Stockholm flyttar motsvarande två busslaster med människor varje dag. Hur ska vi bygga så att alla får rum att bo och leva tillsammans? Vilka platser behövs för att barn, unga, vuxna och gamla ska trivas i staden? Finns det rum som saknas i dagens städer men som borde finnas?

– Pepparkaksutställningen är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Utställningen skapas av deltagarna själva – deras fantasi och kreativitet samt den stora variationen av uttryck utgör en stor lockelse för publiken. Barn, unga och vuxnas skapelser visas sida vid sida utan hierarkisk indelning, säger Veronica Hejdelind, publik chef på ArkDes.

Inlämning av bidragen sker 28-30 november under våra ordinarie öppettider. De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. Unikt för i år är specialpriset Årets konstruktion som delas ut av årets samarbetspart Skanska.

En jury kommer att utse en vinnare i varje kategori. Pris utgår även till publikens favorit där allmänheten mellan den 3 och 14 december kan rösta antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se

Prisutdelningen äger rum lördagen den 20 december kl. 15.00.

Alla bidrag kommer att ställas ut på ArkDes 3 december – 7 januari. 

I samarbete med Skanska.

Mer information:

Maria Östman, kommunikationsstrateg ArkDes, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.

Annika Svensson, PR-ansvarig Skanska, annika.svensson@skanska.se, 073-410 13 73.


Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman