2015-11-13 11:52Pressmeddelande

ArkDes släpper pedagogiskt material på iTunes U

null

“Vi vill att fler ska få tillgång till vårt material”

Madeléne Beckman, pedagog ArkDes

Som första svenska museum släpper ArkDes (Arkitektur- och designcentrum) pedagogiskt material i form av audioguider och filmer på plattformen iTunes U, världens största onlinekatalog med gratis utbildningsmaterial från de bästa skolorna, biblioteken, museerna och institutionerna. På iTunes U kan lärare hämta kurser inklusive föreläsningar, inlämningsuppgifter, böcker, frågesporter och kursplaner till sin undervisning.

– Vi vill att fler får tillgång till vårt material, de pedagogiska upplägg och erfarenheter som vi samlat på oss under flera år. Vi märker att skolor efterfrågar vårt material i tillgängliga former. För oss är det också ett sätt att sprida den kunskap vi producerar så att hela Sverige kan ta del av den, säger Madeléne Beckman, pedagog på ArkDes.

Fler och fler skolor arbetar med olika digitala lärplattformar och därför satsar nu ArkDes på att lägga upp material på iTunes U i flera omgångar. I det första steget läggs museets audioguider, filmer från utställningen 00-tal och några filmer om arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz ut och blir för första gången på flera år tillgängliga för publiken.

Under hösten kommer kurser i arkitektur och teknik för grundskolan att presenteras. Kurser som skolor fritt kan ladda ner och arbeta med direkt i en digital miljö.

För mer infomation, besök ArkDes sida på iTunes U via din dator (PC eller Mac) eller besök arkdes.se

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman