2018-06-13 10:05Pressmeddelande

ArkDes nya utställningsrum och utställningen Modellarkivet.

null

Den 20 juni öppnar ArkDes nya utställningsrum och utställningen Modellarkivet.

Modellarkivet: 20 juni – 26 augusti. Fri entré.

Mikaela Steby Stenfalk, kurator ArkDes.

Nu öppnar ArkDes nya utställningsrum Boxen som ska fyllas med ny och experimentell design och arkitektur. Utställningsrummet, ritat av arkitektkontoret Dehlin Brattgård, är en del av ArkDes nya identitet som ett museum och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.

I första utställningen i Boxen – Modellarkivet – får besökarna ta del av Stockholms Stadsbyggnadskontors magiska modellarkiv, som vanligtvis är stängt för allmänheten, genom Malin Pettersson Öbergs film Modellarkivet och ett 50-tal modeller som inte tidigare visats för publik. Utställningen innehåller bland annat modeller av Zinkensdamm, Dramaten, Observatoriekullen, Wennergren Center, Lärkstan, Norra Real, Rådhuset, Norra Latin, Norrmalmstorg och Gröna Lund.

- Malin Pettersson Öberg är en film- och arkivkonstnär som tar sig an arkitektur och stadsplanering från sitt perspektiv. Med sin film bjuder hon in besökaren till Modellarkivet och genom modellerna växer berättelsen om Stockholms utveckling fram, säger Mikaela Steby Stenfalk, kurator ArkDes.

ArkDes nya utställningsrum Boxen kommer inrymma mindre och mer snabbfotade utställningar. Rummet kommer att vara en plattform för design, arkitektur och utställningsmakande från Sverige och världen. Syftet är att ge svenska och internationella konstnärer, arkitekter och designer en plats att visa sina arbeten.

- Jag är stolt över att ge besökarna tillgång till ett exempel på samtida svensk arkitektur. Boxen, ritad av Dehlin Brattgård Arkitekter, är ett utställningsrum för experimentell arkitektur och design som kommer att skapa spännande upplevelser för besökarna och som vi hoppas kommer bli en plattform där arkitekter och formgivare kan visa upp sina mest radikala idéer, säger Kieran Long, överintendent på ArkDes


Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen
Stockholm
Karta


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman