2016-04-28 10:59Pressmeddelande

ArkDes blir kvar!

null

ArkDes blir kvar!

Kulturdepartementet meddelade på torsdagsmorgonen att ArkDes kommer att finnas kvar som en egen myndighet. Det betyder att det förslag på sammanslagning med Moderna Museet och ombildning till Myndigheten för gestaltad livsmiljö som varit på förslag ej längre är aktuella.

Nu har vi tagit det avgörande beslutet att förstärka och utveckla ArkDes som en egen myndighet. ArkDes ska vara den nationella kulturarvsinstitution som den svenska arkitekturen förtjänar, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande.

Det här är ett mycket glädjande besked. Ledstjärnan för ArkDes medarbetare har hela tiden varit att göra ett så bra jobb som möjligt för publiken och det kommer vi fortsätta göra själva och i samarbete med andra kollegiala institutioner och organisationer. Arkitektur- och designfrågor är så avgörande för alla människors livsvillkor, säger Kerstin Brunnberg, tf. överintendent på ArkDes.

Regeringen meddelar att man snarast kommer påbörja arbetet med att rekrytera en ny chef till ArkDes.

Läs Kulturdepartementets pressmeddelande här: http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/04/regeringen-forstarker-arkdes-roll-som-nationellt-arkitekturmuseum/

Hitta hit

Museientré:
Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Karta


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman