2021-03-26 07:20Pressmeddelande

ArkDes återöppnar och uppdaterat program 2021

ArkDes återöppnar och uppdaterat program.ArkDes återöppnar och uppdaterat program.

ArkDes välkomnar åter besökare till Skeppsholmen. Här kan du gå på upptäcktsfärd i ArkDes nya familjerum, designat av Asli Abdulrahman och Marcia Harvey Isaksson, ta del av ritningar och modeller i utställningen Arkitektur i Sverige, njuta av en fika eller lunch i Café Bloms med uteservering eller besöka biblioteket. I sommar kan besökarna även uppleva en lekfull utomhusinstallation av designduon Studio Ossidiana och museet erbjuder workshops för hela familjen.

- Det är med stor glädje som vi nu åter kan välkomna våra besökare tillbaka till ArkDes och Skeppsholmen och återöppnandet har planerats in i minsta detalj för att du ska känna sig säker. Vi är väldigt stolta över att visa upp vårt nya familjerum, skapat av de begåvade svenska formgivarna Asli Abdulrahman och Marcia Harvey Isaksson och att vi i sommar kan välkomna alla att upptäcka kultur utomhus genom Studio Ossidianas utomhusverk och roliga familjeworkshops, säger Kieran Long, Överintendent på ArkDes.

Cred: James Taylor-Foster

ArkDes välkomnar åter besökare till Skeppsholmen. Här kan du gå på upptäcktsfärd i ArkDes nya familjerum, designat av Asli Abdulrahman och Marcia Harvey Isaksson. Begränsat antal platser. Cred: James Taylor-Foster.

Öppettiderna är:
Tisdag- söndag kl 10-18. Fri entré till alla utställningar. Läs mer om hur vi trygghetssäkrar ditt besök: arkdes.se

ArkDes bibliotek
Måndag och lördag: stängt
Tisdag–torsdag: 10 – 17
Fredag: 10 – 16
Söndag: 12-16

Studio Ossidiana: Utomhusverket 2021. Öppnar 4 juni.
Designduon Alessandra Covini och Giovanni Bellotti på Studio Ossidiana arbetar i gränslandet mellan arkitektur, design och konst. Under sommaren kan besökarna njuta av en färgstark utomhusinstallation utanför museet tillsammans med workshops för hela familjen.

https://arkdes.se/utstallning/utomhusverket-studio-ossidiana/

http://www.studio-ossidiana.com/

https://www.nytimes.com/2019/04/09/t-magazine/salone-del-mobile-party.html?

Studio Ossidiana. Photo: Loes van Duijvendijk

I sommar kan besökarna uppleva en lekfull utomhusinstallation av designduon Studio Ossidiana och museet erbjuder workshops för hela familjen. Studio Ossidiana: Utomhusverket 2021 öppnar 4 juni. Cred: Loes van Duijvendijk.

Några andra projekt som pågår på ArkDes just nu:

Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt. Utställning och ny bok.
Utställning: 1 oktober 2021 - 28 augusti 2022. Ny bok: mitten av maj.
Utställningen om Sigurd Lewerentz öppnar den 1 oktober och i början av maj släpps ett riktigt praktverk skriven av ArkDes intendent Johan Örn och överintendent Kieran Long. Boken, som innehåller nytagna bilder av Johan Dehlin, ges ut på svenska och engelska av Park Books och finns tillgänglig i handeln från mitten av maj. Boken är designad av den prisvinnande designduon Malmsten Hellberg och innehåller över 700 sidor med skisser, fotografier och modeller, utöver utdrag från Lewerentz egna, personliga arkiv och bibliotek. Den svenska utgåvan säljs via bokhandeln Konst-ig.

Sigurd Lewerentz: Dödens och livets arkitekt. Utställning och ny bok
Utställning: 1 oktober 2021 - 28 augusti 2022. Ny bok: mitten av maj.
Utställningen om Sigurd Lewerentz öppnar den 1 oktober och i början av maj släpps ett riktigt praktverk skriven av ArkDes intendent Johan Örn och överintendent Kieran Long. Boken, som innehåller nytagna bilder av Johan Dehlin, ges ut på svenska och engelska av Park Books och finns tillgänglig i handeln från mitten av maj. Boken är designad av den prisvinnande designduon Malmsten Hellberg och innehåller över 700 sidor med skisser, fotografier och modeller, utöver utdrag från Lewerentz egna, personliga arkiv och bibliotek.

 

Cred: Jenny Källman.

Boken är designad av den prisvinnande designduon Malmsten Hellberg och innehåller över 700 sidor med skisser, fotografier och modeller, utöver utdrag från Lewerentz egna, personliga arkiv och bibliotek. Cred: Jenny Källman.

Digitalt innehåll
Om du är sjuk eller av andra anledningar inte kan besöka oss på Skeppsholmen kan du ändå ta del av vårt digitala utbud.

Det virtuella samiska arkitekturbiblioteket gumpi.space är en digital manifestation av konstnären och arkitekten Joar Nangos installation Girjegumpi. https://arkdes.se/virtuella-biblioteket-om-samisk-arkitektur/

Upplev ArkDes samlingar på digitalt museum, https://digitaltmuseum.se/owners/S-ARK eller våra intendenters Instagram-konto @ArkDes_collections: https://www.instagram.com/arkdes_collections/?hl=sv

För intervjuförfrågningar:

Kontakta: maria.ostman@arkdes.se

Tel: 073-273 36 00.

 

 

 

 

 


Om ArkDes

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman

Relaterade presskit