2017-12-12 14:29Pressmeddelande

Årets pepparkakshus 2017 koras. Prisutdelning 17 dec kl.13.00.

null

Juryn och publiken har sagt sitt. Söndagen den 17 december kl.13.00 är det dags att utse årets pepparkakshus. I år deltar 101 bidrag på temat ”Gränslöst" där bagarna har utmanat sig själva, naturlagarna och materialet.

Prisutdelningen erbjuder bra intervju- och fotomöjligheter för media.
Kontakt och OSA: Maria Östman 073-273 36 00. maria.ostman@arkdes.se

Årets jury:

Rahel Belatchew, arkitekt

Frida Leijon, årets konditor 2016

Pablo Londono, formgivare

Walter Sundling, Sveriges yngsta mästerkock 2017

Björn Wallsten, föreslog årets tema Gränslöst

Om tävlingen:

Att skapa en byggnad av pepparkaksdeg är ett lekfullt sätt att närma sig arkitektur och design. Pepparkaksbagarna hittar kreativa lösningar på konstruktion, hållbarhet, funktionalitet och utsmyckning, precis som den som formger och bygger i verkligheten. Juryn utser en vinnare i varje kategori. Pris går även till publikens favorit där allmänheten mellan den 30 november och 12 december har röstat fram sin egen favorit antingen på plats på Skeppsholmen eller via webben www.arkdes.se. Utifrån kriterierna färg och form, ätbar kvalitet, konstruktion och hur bakverket svarade mot temat koras en vinnare i kategorierna: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. Utställningen visas mellan 30 november - 7 januari. Fri entré.

Traditionen att bygga pepparkakshus sägs ha kommit till Sverige, då Bröderna Grimms Sagor med berättelsen om "Hans och Greta" började läsas i våra hem.

Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman