2013-02-19 09:54Pressmeddelande

Är du vår modell?

null

Mångfald i fokus i Gaultier-inspirerad casting – välkommen att delta!

I sommar visar Arkitekturmuseet utställningen THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER – From the Sidewalk to the Catwalk, men redan nu lanserar ELLE i samarbete med museet en nationell casting för att hylla mångfalden, starka personligheter, modet och Jean Paul Gaultier.

I designerns gränsöverskridande skaparglädje ligger ett kraftfullt budskap om det vackra i mångfalden: ”Du är vackrast som du är”, säger Jean Paul Gaultier. ”Öppna ögonen och hitta skönheten där du annars inte skulle tro att den fanns.”

I castingen söker vi dig som vågar visa din egen stil även om uttrycket inte ligger inom ramen för dagens skönhetsideal. Tillsammans med sina läsare kommer ELLE att skapa ett modereportage där bilderna visas i ELLE nr 7 och på Arkitekturmuseet samtidigt som utställningen pågår.

Läsarna har möjlighet att engagera sig via smartphone, Iphone, ELLEs trendapp, Ipad och ELLEs hemsida www.elle.se – genom att fotografera sig själv eller någon annan som stilmässigt förmedlar budskapet om stark personlighet, mångfald och oväntad skönhet.

ELLEs bloggare och streetstyleredaktör Emma Elwin kommer också att streetcasta modeller i olika städer i Sverige. En jury kommer att utse sex representanter som deltar i modefotograferingen.

Utställningen är producerad av Montreal Museum of Fine Arts i samarbete med Maison Jean Paul Gaultier från Paris.

"I Jean Paul Gaultiers folkliga framtoning och gränsöverskridande skaparglädje ligger ett mycket kraftfullt budskap till samhället. En inspirerande värld där alla kan hävda sin egen identitet utan diskriminering och fördomar. Vi är stolta över att kunna bjuda in publiken till den här modeutställningen som är en naturlig del av museets form- och designuppdrag." säger Lena Rahoult, chef för Arkitekturmuseet.

För mer information, kontakta gärna ELLEs chefredaktör Hermine Coyet Ohlén
hermine.coyet-ohlén@elle.se, + 46 (0)8-57 80 12 08

För mer information om utställningen kontakta: Maria Östman
maria.ostman@arkitekturmuseet.se, + 46(0)8-587 270 07
+ 46 (0)73-27 336 00


THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER
From the Sidewalk to the Catwalk
15 juni - 22 september 2013
Arkitekturmuseet
www.arkitekturmuseet-gaultier.com

Arkitekturmuseet är ett centrum för arkitektur, form och design men även ett museum och en myndighet på Skeppsholmen i Stockholm. Vårt uppdrag är att ta ett helhetsgrepp om hela vår gestaltade miljö och öka kunskapen och intresset för arkitekturen och formens betydelse i samhället. Utgångspunkten är att berätta hur arkitektur, design och form påverkar din och min dagliga livskvalitet, som ett viktigt led i ett socialt hållbart samhälle. Våra ämnen berör dig och mig varje dag.

Hitta hit

Museientré: Exercisplan 4
Skeppsholmen 
Stockholm
Arkitekturmuseet delar entré med Moderna Museet.
Karta

Öppettider

Utställningar:
Tis 10-20
Ons-sön 10-18
Bibliotek:
Tis-tors 13-17
Fre 13-16
Forskarexpedition: 
Tis-tors 13-17
Fre stängtOm ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman