2018-10-01 08:30Nyheter

Panelsamtal 2 okt. Stoppa Stureplanerna, GIL, Dansbana! och Jordbro kultur- och föreningshus.

null

Panelsamtal: Stoppa Stureplanerna, GIL, Dansbana! och Jordbro kultur- och föreningshus.

Samtal om engagemang och påverkansarbete.

2 okt kl.18. Plats: ArkDes. OSA. maria.ostman@arkdes.se

Krogprofilen och Sturehofs ägare PG Nilsson berättar om kampanjen för att tillfälligt stoppa rivnings- och ombyggnadsplanerna i kvarteret Stureplan som har liknats vid Davids kamp mot Goliat. I panelsamtalet ”Kampen om det gemensamma” deltar även Anders Westgerd, verksamhetschef på GIL (Göteborgskooperativet för independent living) som i flera framgångsrika kampanjer där humor använts för att uppmärksamma att vi har långt kvar till full tillgänglighet i det offentliga rummet; Anna Pang, arkitekt och en av grundarna till föreningen Dansbana! som skapat platser i det offentliga rummet för danssugna tjejer samt Justina Meyer, företrädare för Jordbro kultur- och föreningshus där konsten använts för att fästa politikerna i Haninge kommuns uppmärksamhet på att kulturen faktiskt finns rakt under näsan.

Ovan: Sturehofs ägare PG Nilsson, Dansbana! och Anders Westgerd, verksamhetschef på GIL.

Kommande panelsamtal: Folkhemmet – och sen då?

20 november kl.18.00. OSA. maria.ostman@arkdes.se

Folkhemmet var både en politisk vision och berättelse med ambition att omfatta hela samhället och dess medborgare. Men hur ser det ut idag? Samtal om vilken roll arkitekturen och designen har som sammanhållande kraft.

Vilka berättelser, byggnader och platser kan vi alla samlas/förenas kring idag? I ett samtal om vilken roll arkitekturen och designen har som sammanhållande kraft i ett allt mer heterogent samhälle medverkar Lena Andersson (författare), Åsa Linderborg (historiker och kulturchef på Aftonbladet) och Helena Mattsson (professor i arkitekturens historia och teori, KTH).

Moderator: Daniel Golling

Med anledning av utställningen Public Luxury.


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman