2016-01-22 09:15Nyheter

Idag 22 januari. Bo. Nu. Då: Städer och migration. Doug Saunders föreläser om migration och städer.

null

Idag den 22 januari bjuder ArkDes in till en unik föreläsning och diskussion med författaren och journalisten Doug Saunders om den högaktuella frågan kring migration och städer.

Tid och plats: fredag 22 januari kl. 15.00. ArkDes Skeppsholmen. Fri entré.

För mediafrågor och intervjuer: Maria Östman, maria.ostman@arkdes.se, 073-273 36 00.

Nästan en tredjedel av världens befolkning är idag migranter från landsbygd till stad. Många flyr från krig, konflikter, klimatkatastrofer och fattigdom till städer där de har ambitionen att förbättra sina livsvillkor. Men, vad händer egentligen med dessa migranter och med de städer de slår sig ned i?

Den kanadensiske journalisten och författaren Doug Saunders har tagit sig igenom ett antal städer och mött migranter från bland annat Istanbul, Toronto, Mumbai, Rio de Janeiro, Berlin och Maryland. På de platser han besökt har han antingen mötts av migranternas framgång eller av deras brist på framgång att skapa ett nytt liv.

I sin bok Arrival City skildrar och analyserar Saunders vilka förutsättningar som är avgörande för hur dessa människor lyckas med jobb, utbildning och etablering som medborgare. Hur kan de städer som tar emot migranterna utvecklas tack vare den nya tillförseln av människor?

Så, hur ligger det till egentligen? I samarbete med Värmlands Museum och Karlstads Universitet bjuder ArkDes in till en unik föreläsning och diskussion med Doug Saunders om denna högaktuella fråga. Var har man lyckats med en framgångsrik förändring och varför?


Under hela 2016 arbetar ArkDes med bostadsfrågor under Bo. Nu. Då – på olika ställen i landet – via olika kanaler. Läs mer om Bo. Nu. Då här»


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman