2013-11-11 15:17Nyheter

Dags att börja baka för framtiden! Inlämning 22-24 november.

null

Nu är temat klart för Arkitektur- och designcentrums årliga pepparkakstävling.

Vi efterlyser bakverk på temat FRAMTIDSFORMER!

Med årets tema vill vi uppmana alla bagare att släppa loss sin kreativitet kring framtiden och dess former. Skapa dina smarta idéer kring hur morgondagens hem, byggnader och platser kan se ut i pepparkaksdeg. Hur kan vi bygga klimat- och miljösmart för att spara på jordens minskande resurser? Hur kan ditt hem bli mer miljövänligt?

Nu är det dags att ta fram lösningen för framtiden, för den börjar nu! Fundera och formge en plats, ett hus, en pryl – ge oss helt enkel din bästa framtidsform. Baka loss och kom till oss!

—  Pepparkakshusutställningen är både omtyckt och välbesökt och då vill vi passa på att uppmärksamma en angelägen fråga i jultider. På ett väldoftande, lekfullt men ändå seriöst sätt låter vi unga som gamla, noviser som nybörjare enas kring en viktig fråga. Dessutom får deltagarna också öva sig på att omvandla en idé till verklighet - precis som arkitekter och formgivare jobbar i en process, säger projektledare Lotta Granqvist.

Alla bidrag kommer att ställas ut på Arkitektur- och designcentrum mellan 27 november och 5 januari.  Inlämning av bidragen sker 22-24 november under våra ordinarie öppettider. De tävlande delas in i tre kategorier: Arkitekter, formgivare och bagare, Upp till 12 år och Alla andra som bakar. En jury kommer att utse en vinnare i varje kategori och även hederspriser delas ut.

Prisutdelningen äger rum söndagen den 15 december kl. 15.00. Pris utgår även till publikens favorit och mellan den 27 november och 14 december går det att rösta på plats hos oss eller via webben http://pepparkakshustavling.se/

Vid årets Pepparkakshusutställning samarbetar vi med den rikstäckande barn- och ungdomstidningen Kamratposten. Med årets tema vill vi tillsammans uppmana alla bagare – unga som gamla – att släppa loss sin kreativitet kring framtiden och dess former. Unikt för i år är specialpriset KPepparkakan – en nationell webbtävling för alla barn. Baka loss och kom till oss!

www.kpwebben.se

Årets jury presenteras den 7 december.

Mer info: www.arkdes.se

Kontakt:

Stefan Mossfeldt, scenograf: stefan.mossfeldt@arkdes.se tel: 08-587 270 02

Maria Östman, kommunkationsstrateg: maria.ostman@arkdes.se tel: 08-587 270 07, 073-273 36 00


Om ArkDes (Arkitektur- och designcentrum)


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman