2018-04-30 14:05Nyheter

​Beatriz Colomina gästar ArkDes 4 maj - sociala medier och stadsutveckling.

null

I det femte och sista samtalet i serien kommer Beatriz Colomina, professor i arkitekturhistoria och teori vid Princeton universitet till ArkDes. Den 4 maj kommer hon till ArkDes för att berätta om kopplingen mellan sociala medier och stadsutveckling.

Tid och plats: ArkDes, auditoriet. 4 maj kl.18.00.

Anmälan och intervjuer: Maria Östman maria.ostman@arkdes.se 073-273 36 00

Beatriz Colomina deltar i Planetary Protocols en ny, tvärvetenskaplig programserie på ArkDes med inbjudna internationella tänkare och yrkesutövare i samtal om arkitektur, design och betydelsen av medborgarskap idag.

"Beatriz Colomina är en av världens främsta forskare inom arkitekturhistoria. I den sista delen av programserien Planetary Protocols ger hon sitt perspektiv på hur design och teknik påverkar vår omgivning, våra städer och oss invånare", säger James Taylor-Foster, Intendent, samtida arkitektur och design på ArkDes.

Beatriz Colominas föreläsning har titeln ”Broadcasting Yourself: Social Media Urbanism” och utforskar sociala medier som en ny form av urbanism. Enligt Colomina har framväxten av sociala medier skapat en ny form av virtuell stad som tagit över många av den traditionella stadens funktioner. Vi bor nu i en hybrid mellan det virtuella och verkliga. Sociala medier ritar om gränserna för vad som är offentligt och vad som är privat, vad som är innanför och vad som är utanför. Denna omvälvande förändring av hur vi lever får stora konsekvenser för staden menar Colomina.

Samtalet följs av en replik av Kieran Long, överintendent, ArkDes.

ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design. Vi är ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.


Om ArkDes


Kontaktpersoner

Maria Östman
Pressansvarig
Maria Östman