ELIAS BÅTH – DÖD MARK
Från Smedjebackens masugnar till Kirunas gruvor har jag utforskat några av Sveriges mest energikrävande industrier och deras restmaterial. Av slagg (den oönskade produkten) och stål (den önskade produkten) blir bordet ett diagram som pekar på problematiken.

Elias Båth
@eliasbath
Juryns motivering
Är slagg det nya svarta? Död mark tar oss med på en resa långt ner i urberget och lyfter flera stora frågor: om naturresursernas ändlighet, landsbygdens utarmning och om en era då designbranschen måste tänka om och tänka nytt.

Ung Svensk Form. ELIAS BÅTH – DÖD MARK.jpg

ELIAS BÅTH – DÖD MARK Från Smedjebackens masugnar till Kirunas gruvor har jag utforskat några av Sveriges mest energikrävande industrier och deras restmaterial. Av slagg (den oönskade produkten) och stål (den önskade produkten) blir bordet ett diagram som pekar på problematiken. Elias Båth @eliasbath Juryns motivering Är slagg det nya svarta? Död mark tar oss med på en resa långt ner i urberget och lyfter flera stora frågor: om naturresursernas ändlighet, landsbygdens utarmning och om en era då designbranschen måste tänka om och tänka nytt.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:6668kb