MATTIS DALLMANN – WITH / OUT
Detta projekt utforskar moderna definitioner av maskulinitet inom mode. Kroppen kommer ofta sekundärt vad gäller den manliga siluetten. Jag har utmanat detta genom att skapa en extra kropp, tryckt på organza och placerad ovanpå arketypiska herrplagg.

Juryns motivering
Materialitet som söker fånga den bild vi projicerar av den fysiska kroppen, och som inte riktigt passar i den skräddade mansuniformen. Det är ett ömsint, hudnära porträtt av maskulinitet genom tiderna, ett digitalt hölje för den föråldrade mansrollen.

Ung Svensk Form 2020.jpg

MATTIS DALLMANN – WITH / OUT Detta projekt utforskar moderna definitioner av maskulinitet inom mode. Kroppen kommer ofta sekundärt vad gäller den manliga siluetten. Jag har utmanat detta genom att skapa en extra kropp, tryckt på organza och placerad ovanpå arketypiska herrplagg. Juryns motivering Materialitet som söker fånga den bild vi projicerar av den fysiska kroppen, och som inte riktigt passar i den skräddade mansuniformen. Det är ett ömsint, hudnära porträtt av maskulinitet genom tiderna, ett digitalt hölje för den föråldrade mansrollen.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:5403kb