ArkDes


Pressrum

CAMILLA ARNBERT – SURFACED PRINT
Jag fascineras av metoder där processen tillåts lämna tydliga spår på slutresultatet. Genom att utsätta värmekänsliga material för en tryckteknik som innefattar höga temperaturer har jag här utforskat relationen mellan textur, printmotiv och rörelse.

Juryns motivering
Carnaby Street möter sjuttiotalets punkiga rutmönster och grunge i en dystopisk berättelse om verklighet och dröm. På nära håll visar sig ytorna vara bedrägliga, trompe l’oeuil-effekter som för tankarna till samtidens fake news-kultur: ingenting är någonsin vad det synes vara.

Ung Svensk Form 2020..jpg

CAMILLA ARNBERT – SURFACED PRINT Jag fascineras av metoder där processen tillåts lämna tydliga spår på slutresultatet. Genom att utsätta värmekänsliga material för en tryckteknik som innefattar höga temperaturer har jag här utforskat relationen mellan textur, printmotiv och rörelse. Juryns motivering Carnaby Street möter sjuttiotalets punkiga rutmönster och grunge i en dystopisk berättelse om verklighet och dröm. På nära håll visar sig ytorna vara bedrägliga, trompe l’oeuil-effekter som för tankarna till samtidens fake news-kultur: ingenting är någonsin vad det synes vara.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:3416kb