ArkDes


Pressrum

OSCAR WALL – RYAFÅTÖLJ
Ryafåtöljen föddes ur mitt exjobb och är en del av min kollektion Ryamöbler. Jag undersökte hur man kan applicera tekniken tuftning på trämöbler. Jag vill att tuftningen ska tillföra mjuka ytor och former för att pryda det hårda och vinkelräta träskelettet.

Juryns motivering
Är det en ryamatta, möbel eller ryamöbel? Den dödförklarade ryamattan får nytt liv när den blir tredimensionell och formar sig efter den bärande träkonstruktionen, i en nydanande omtolkning av den klassiska vävstolens formspråk.

Ung Svensk Form 2020.jpg

OSCAR WALL – RYAFÅTÖLJ Ryafåtöljen föddes ur mitt exjobb och är en del av min kollektion Ryamöbler. Jag undersökte hur man kan applicera tekniken tuftning på trämöbler. Jag vill att tuftningen ska tillföra mjuka ytor och former för att pryda det hårda och vinkelräta träskelettet. Juryns motivering Är det en ryamatta, möbel eller ryamöbel? Den dödförklarade ryamattan får nytt liv när den blir tredimensionell och formar sig efter den bärande träkonstruktionen, i en nydanande omtolkning av den klassiska vävstolens formspråk.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:2941kb