ArkDes


Pressrum

EMILIA ELFVIK – PUSHING EMBROIDERY
Jag drivs av en nyfikenhet för textila materials komplexa egenskaper. Pushing Embroidery är en serie skulpturala objekt i lin som undersöker idén om broderi som form, med syfte att utmana våra föreställningar om vad broderi kan vara.

Juryns motivering
Hantverksskicklighet i ymniga mängder, och framför allt en typ av broderi som vi inte sett förut. Materialen är vackra, formerna antropomorfiska och själva metoden helt ny med gravitationen som designer: det är tyngdlagen som skapar formen, när verket säckar ihop.

EMILIA ELFVIK – PUSHING EMBROIDERY. Ung Svensk Form 2020..jpg

EMILIA ELFVIK – PUSHING EMBROIDERY Jag drivs av en nyfikenhet för textila materials komplexa egenskaper. Pushing Embroidery är en serie skulpturala objekt i lin som undersöker idén om broderi som form, med syfte att utmana våra föreställningar om vad broderi kan vara. Juryns motivering Hantverksskicklighet i ymniga mängder, och framför allt en typ av broderi som vi inte sett förut. Materialen är vackra, formerna antropomorfiska och själva metoden helt ny med gravitationen som designer: det är tyngdlagen som skapar formen, när verket säckar ihop.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:2761kb