JULIA OLANDERS – MELLANTING
Mellanting är vaser i betong, gips och fogskum. Dessa gömda byggmaterial är gjutna i sydda tygformer som sen avlägsnas. Genom att jobba med dualiteter utmanas betraktaren se på det som omger oss: normerna kring våra kroppar, materialen, rummen och könen.

Juryns motivering
Objekt som utmanar sanningar om fint och fult, prototyp och produkt, traditionellt och nyskapande. Mellanting är varken eller och både och, urformer som kan tolkas som vår tids version av antikens marmorstatyer – gjorda för att vittra sönder inom loppet av månader.

Ung Svensk Form 2020.jpg

JULIA OLANDERS – MELLANTING Mellanting är vaser i betong, gips och fogskum. Dessa gömda byggmaterial är gjutna i sydda tygformer som sen avlägsnas. Genom att jobba med dualiteter utmanas betraktaren se på det som omger oss: normerna kring våra kroppar, materialen, rummen och könen. Juryns motivering Objekt som utmanar sanningar om fint och fult, prototyp och produkt, traditionellt och nyskapande. Mellanting är varken eller och både och, urformer som kan tolkas som vår tids version av antikens marmorstatyer – gjorda för att vittra sönder inom loppet av månader.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:106kb