ArkDes


Pressrum

LISA LINDH & KLARA W. HEDENGREN – KOLONN
Kolonn är den form vi själva saknat, ett objekt som gränsar mellan skulptur, möbel och rum. Den kan både skapa nya rum och skärma av med sin flexibla kropp. I sin strävan efter enkelhet består den endast av två material: trä och metall. (produktfoto: Stellan Herner, porträttfoto: Jennie Adén)

Juryns motivering
En laboration med ljus och taktilitet, rum och formspråk. Men också en flexibel omtolkning av hållbarhet som begrepp, med oanade referenser till såväl klassiker som samtida konst och design – från den grekiska kolonnen till Alvar Aalto och Louise Bourgeois.

Ung Svensk Form 2020.jpg

LISA LINDH & KLARA W. HEDENGREN – KOLONN Kolonn är den form vi själva saknat, ett objekt som gränsar mellan skulptur, möbel och rum. Den kan både skapa nya rum och skärma av med sin flexibla kropp. I sin strävan efter enkelhet består den endast av två material: trä och metall. (produktfoto: Stellan Herner, porträttfoto: Jennie Adén) Juryns motivering En laboration med ljus och taktilitet, rum och formspråk. Men också en flexibel omtolkning av hållbarhet som begrepp, med oanade referenser till såväl klassiker som samtida konst och design – från den grekiska kolonnen till Alvar Aalto och Louise Bourgeois.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:1125kb