ArkDes


Pressrum

EVELINA DOVSTEN – EVERY SAMPLING IS A TESTIMONY
Dessa glas-assemblage har kommit att porträttera mig och mitt görandes dialog för att prata om det subjektiva. Inspirerad av Juhani Pallasmaa som menar att föremål/arkitektur/objekt skapat av människan är en avbild av dess inre värld.

Juryns motivering
Den repetitiva processen är själva poängen, där det ena alstret följer på det andra. Every Sampling is a Testimony är en vacker berättelse om kunskapsförmedling och makt – och ett gott exempel på att göra kontrollförlust och improvisation till en konstnärlig strategi.

Ung Svensk Form 2020.jpg

EVELINA DOVSTEN – EVERY SAMPLING IS A TESTIMONY Dessa glas-assemblage har kommit att porträttera mig och mitt görandes dialog för att prata om det subjektiva. Inspirerad av Juhani Pallasmaa som menar att föremål/arkitektur/objekt skapat av människan är en avbild av dess inre värld. Juryns motivering Den repetitiva processen är själva poängen, där det ena alstret följer på det andra. Every Sampling is a Testimony är en vacker berättelse om kunskapsförmedling och makt – och ett gott exempel på att göra kontrollförlust och improvisation till en konstnärlig strategi.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:1505kb