KITTY SCHUMACHER – DESIRE_LINES
Verket är en 3D-animerad videoinstallation som kartlägger och ifrågasätter vår kulturella perception av sexuell orientering. Karaktärer, objekt och VoiceOver är hämtade från digitala tjänster som sedan omarbetats och rekontextualiserats. Adele Kosman är ljudkompositör till verket.

Juryns motivering
Queerbio som propsar på eftertanke. Framför oss pågår en suggestiv symfoni som manar oss att bryta vårt slentriantänkande. Perspektiven blir omvända: strålkastaren riktas mot det normativa, i stället för vice versa.

Ung Svensk Form 2020.jpg

KITTY SCHUMACHER – DESIRE_LINES Verket är en 3D-animerad videoinstallation som kartlägger och ifrågasätter vår kulturella perception av sexuell orientering. Karaktärer, objekt och VoiceOver är hämtade från digitala tjänster som sedan omarbetats och rekontextualiserats. Adele Kosman är ljudkompositör till verket. Juryns motivering Queerbio som propsar på eftertanke. Framför oss pågår en suggestiv symfoni som manar oss att bryta vårt slentriantänkande. Perspektiven blir omvända: strålkastaren riktas mot det normativa, i stället för vice versa.
Filtyp:jpeg
Licens:Media use
Storlek:11779kb